Overlijden Rachel Hazes bespot door cartoonist

Nieuws
Overlijden Rachel Hazes bespot door cartoonist

Overlijden Rachel Hazes bespot door cartoonist

Overlijden Rachel Hazes bespot door cartoonist

De rechtbank in Amsterdam oordeelde gisteren dat Yvonne Coldeweijer haar video waarin ze zegt dat de moeder van André Hazes een brief zou hebben gelekt offline moet halen. Er stond echter nog een eis in het vonnis: de roddelkoninging mach Rachel geen gecremeerde kroket meer noemen.

Privacy

En dat zorgde op veel plekken voor commotie. Want wordt daarmee niet getornd aan de vrijheid van meningsuiting, vragen velen zich af? Niet volgens de rechter, want die vind dergelijke uitspraken 'onnodig grievend en beledigend'. De privacybelangen van Rachel Hazes wegen volgens de rechtbank zwaarder dan de vrijheid van meningsuiting van Coldeweijer.

Zand erover

Een opmerkelijk besluit, dat voor de cartoonisten van Loko inspiratie was om de spot mee te drijven met een cartoon op MSN.com. Bij een kist van Rachel Hazes - die overigens nog springlevend is - staan twee dragers, waarvan één zegt: 'de rechter zei zand erover.' 'Ja, want gecremeerd is ze al' antwoord de ander vervolgens. Nu maar hopen dat de rechter dit wel door de vinger ziet...

Bekijk de cartoon HIER.

 

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties