Jutta Leerdam pakt baanrecord en gaat helemaal door het lint

Sport
Jutta Leerdam pakt baanrecord en gaat helemaal door het lint
Sport

Jutta Leerdam pakt baanrecord en gaat helemaal door het lint

Jutta Leerdam pakt baanrecord en gaat helemaal door het lint

Jutta Leerdam sloot het WK sprint in Inzell en daarmee een moeizaam seizoen af met haar beste race op de 1000 meter van dit seizoen. Met een baanrecord van 1.12,86 maakte ze de strijd om het brons met Femke Kok in de laatste afstand van de sprintvierkamp nog spannend. Achter wereldkampioen Miho Takagi bleef het bij brons, maar Leerdam was na afloop vooral heel opgetogen over haar 1000 meter. "Ik voelde me mezelf weer en kon lekker rijden."

Bekijk de uitzinnige Leerdam hieronder:

"Het zat er het hele seizoen al in dat ik een 1.12 zou rijden, maar het is zo frustrerend geweest", zei Leerdam over haar beste rit. "Ik had niet verwacht dat het er dit toernooi nog in zou zitten, omdat ik in korte tijd heel veel progressie moest maken. Ik ben zo blij en trots op mezelf dat ik zo'n inhaalslag heb gemaakt en hier mezelf kon laten zien."

Leerdam werd een groot deel van het seizoen gehinderd door een enkel die vast kwam te zitten, wat vooral effect had op haar timing en afzet. "Ik weet nu hoe het is om geen normaal lichaam te hebben. Dat ik nu weer vrijuit kon schaatsen en mijn 'power' kwijt kon, was zo'n fijn gevoel."

Al greep ze als titelverdedigster 'slechts' brons op het WK sprint, de laatste rit voelde voor Leerdam als een wereldtitel. "Dat was een wereldtitelrace. Als ik dit twee weken geleden bij de WK afstanden in Calgary had gekund, was ik wereldkampioen geweest. Ik voelde al die tijd al dat ik dit kon, maar het is toch fijn dat ik het naar mezelf kan laten zien dat ik zo hard kan schaatsen."

© ANP

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties