Bezopen knul van de weg geplukt in nagemaakte politiewagen

| door C. de Beijer

Dan heb je lef: de auto van je vader lenen, blauwe knipperlichten aanbrengen én met een flinke slok te veel op achter het stuur kruipen.

Het ging om deze auto:

Geleend van pa

Met de huidige filedrukte in Nederland is een blauw zwaailicht op je auto soms best een aantrekkelijk idee. Toch zit de politie niet te wachten op copycats. Sterker nog: zomaar een politieauto nadoen is zwaar illegaal. In Amsterdam trof de politie deze week een koekebakker aan die daar lak aan had en doodleuk met blauwe knipperlichten over de snelweg reed. "Op de A10 troffen wij een nep politieauto aan met een blauwe flitslamp. Achter het stuur zat een beginnend bestuurder in de geleende auto van zijn vader. Ook bleek hij ruim 6,5x teveel gedronken te hebben." meldt de politie op Twitter.

CBR-cursusje voor zoonlief

De auto viel op omdat er alleen een flitser achter de voorruit zat. Ook werd het licht meteen uitgezet toen de bestuurder de herkenbare politieauto zag en werd de rijstijl instant aangepast. Een kentekencheck later en ze wisten direct dat het om een neppert ging. De bestuurder werd aangehouden, heeft een rij-ontzegging van 5 maanden gekregen en mag een cursus bij het CBR gaan doen.

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen