John de Bever

John de Bever is een veelzijdige Nederlandse persoonlijkheid, bekend als zanger en voormalig prof- en zaalvoetballer. Hier is een uitgebreid overzicht van zijn carrière en prestaties.

John de Bever, geboren op 7 april 1965 in Berlicum, werd op veertienjarige leeftijd ontdekt als zanger door Pierre Kartner tijdens een optreden op de Nijmeegse Vierdaagse. Zijn nummer "Als ik later eens trouw", geschreven door Kartner, bereikte in 1980 de tipparade. Na enkele singles en een elpee besloot hij zich op het voetbal te richten.

Voetbalcarrière

De Bever maakte naam als zaalvoetballer, met name bij topclub Bunga Melati uit Tilburg. Hij maakte een korte uitstap naar veldvoetbal bij Dordrecht'90, maar zijn grootste successen behaalde hij in het zaalvoetbal. Hij werd in 1997 uitgeroepen tot Beste Zaalvoetballer van de Wereld en speelde 28 interlands voor het Nederlands zaalvoetbalteam.

Zangcarrière

In 2006 maakte De Bever zijn comeback als zanger met het duet "Toen kwam jij" samen met Anny Schilder. Hij scoorde 32 hits in de Single Top 100, waaronder "Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht", dat meer dan 30 miljoen keer werd beluisterd op YouTube en een anthem werd voor het Nederlands vrouwenvoetbalelftal tijdens het EK Vrouwen 2017.

Televisie 

De Bever nam deel aan diverse televisieprogramma's zoals Fort Boyard, Expeditie Robinson en had zijn eigen realityserie De Bevers op RTL 5. Hij speelde ook de barman in The Passion 2023.

Persoonlijk leven

John de Bever staat bekend als een van de weinige profvoetballers die openlijk uitkwamen voor hun homoseksualiteit. Hij trouwde in 2009 met zijn vriend en manager Kees Stevens en woont in Den Bosch.

Hits en singles

Enkele van zijn bekende nummers zijn "Als Ik Later Eens Trouw", "Toen Kwam Jij", "Jij Krijgt Die Lach Niet Van Mijn Gezicht", "Daar In Dat Kleine Café Aan De Haven", en "Ik Ga Leven".