Suzanne Schulting

Heb je ooit gehoord van Suzanne Schulting? Zo niet, dan mis je echt iets. Deze Groningse schaatsster is een absolute krachtpatser op het ijs, en ze is niet te stoppen. Geboren op 25 september 1997, heeft Suzanne de shorttrack wereld op haar kop gezet met haar ongelooflijke snelheid en behendigheid.

Carrière 

Suzanne is niet zomaar een schaatser. Ze is een Olympisch kampioene, een wereldrecordhouder en een nationale trots. In 2018 schreef ze geschiedenis door als eerste Nederlandse ooit goud te winnen in het shorttrack op de Olympische Winterspelen in PyeongChang. Maar daar stopte ze niet. In 2022 zette ze de shorttrack wereld opnieuw op zijn kop door twee wereldrecords te breken tijdens de World Cup in Salt Lake City. Ze verpletterde haar eigen record op de 1000m en hielp het Nederlandse team ook om het wereldrecord op de relay te verbreken.

Heeft Suzanne Schulting een vriend?

Momenteel heeft Suzanne Schulting een relatie met Sam van Rooyen. Het liefdesverhaal van Sam en Suzanne begon toen ze elkaar leerden kennen bij Vandaag Inside. De bombastische houding van de knappe redacteur deed bij Suzanne onmiddellijk een vonk overslaan die leidde tot een gesprek tussen hen - waarbij zij de eerste stap zette. Op diezelfde avond toonde Sam zijn galantheid door Suzanne naar haar hotel terug te begeleiden, nadat ze niet naar huis kon omdat hun ontmoeting zo dicht bij bedtijd was. Daaruit bloeide een relatie op die voelde alsof ze elkaar al jaren kenden, ondanks dat ze elkaar daarvoor nog maar kort kenden. 

Suzanne Schulting scoort op Instagram

Suzanne Schulting is net als Jutta Leerdam erg populair op Instagram, waar ze bijna een miljoen volgers heeft. Ze gebruikt dit platform om haar trainingen, wedstrijden en persoonlijke leven te delen

Dus, ben je klaar om meer te leren over deze ongelooflijke atlete? Duik in de wereld van Suzanne Schulting. Ontdek haar reis, haar prestaties en wat haar drijft om elke dag weer op het ijs te stappen. En wie weet, misschien inspireert ze je wel om je eigen schaatsen aan te trekken en het ijs op te gaan.