Doutzen Kroes

Doutzen Kroes, geboren op 23 januari 1985 in het Friese dorpje Eastermar, is een wereldberoemd Nederlands supermodel. Haar carrière begon in 2003 toen ze door een modellenscout werd ontdekt en al snel naar New York werd gestuurd. Daar werd ze gecast door het lingeriemerk Victoria's Secret. Van 2008 tot 2014 was ze een Victoria's Secret Angel, de tweede Nederlandse na Karen Mulder.

Dance4Life

Naast haar modellencarrière is Doutzen ook een gepassioneerde activist. Ze gebruikt haar bekendheid om aandacht te vragen voor kwesties die haar na aan het hart liggen, zoals klimaatverandering en dierenrechten. Ze is ook actief betrokken bij de non-profitorganisatie Dance4Life, die muziek en dans gebruikt om jongeren te informeren over HIV en AIDS preventie.

Het vermogen van Doutsen Kroes

Doutzen heeft een indrukwekkende carrière achter de rug. Ze is een van de best betaalde modellen ter wereld, met een geschat inkomen van meer dan $5 miljoen per jaar sinds 2008. In 2014 stond ze op de tweede plaats op de Forbes-lijst van best verdienende modellen, met een geschat inkomen van $8 miljoen in één jaar

Shinen in Vogue

In 2013 werd ze het eerste model dat vier verschillende solo internationale covers van Vogue's septembernummer in één jaar sierde. Haar filmdebuut was in Nova Zembla (2011). In 2016 werd Doutzen aangekondigd als het gezicht van de Nederlandse lingerieretailer Hunkemöller.

Wie is de vader van Doutzen Kroes?

Johan Kroes, de vader Doutzen Kroes en de bekende foodblogger Rens Kroes, overleed in 2022 plotseling op 70-jarige leeftijd. Ondanks de uitdagingen die hij in zijn leven heeft doorgemaakt, waaronder een ernstige drank- en drugsverslaving waarvoor hij behandeld werd in een Schotse afkickkliniek, bleef hij een steunpilaar voor zijn familie.

Waar woont Doutzen Kroes?

Sinds 2018 wonen ze in het Gooische plaatsje Huizen, waar ze een villa op de kop tikten voor maar liefst 1.650.000 euro. Dit huis heeft negen kamers, waaronder zes slaapkamers en meerdere badkamers.