Jutta Leerdam

Jutta Leerdam is een van de meest spraakmakende Nederlanders van het moment. Ze weet geregeld de hoogste podium bij het schaatsen te bereiken, heeft online miljoenen volgers en maakte onlangs bekend een relatie te hebben met Jake Paul. Alles wat je over Jutta wil weten lees je hier.

Waar komt de naam Jutta vandaan?

Jutta Leerdam begon haar carrière als inline-skater. In 2018 maakte ze de overstap naar het langebaanschaatsen, waar ze zich al snel ontwikkelde tot een van de sterkste sprinters ter wereld. Haar beste prestatie tot dusver was het winnen van goud op de 1000 meter tijdens de wereldkampioenschappen afstanden in 2020. In 2018 werd ze wereldkampioen op de 1000 meter, en won ze een gouden medaille op de Olympische Winterspelen van Pyeongchang. Jutta is door haar vader vernoemd naar de Duitse windsurfkampioene Jutta Müller.

Heeft Jutta Leerdam een vriend?

Ja, Jutta Leerdam heeft een vriend. In 2022 maakte ze een einde aan haar relatie met Koen Verweij. Daarna genoot ze een lange tijd van het vrijgezellenleven. In maart 2023 maakte ze bekend dat ze een relatie had met de 26-jarige YouTuber Jake Paul. Jutta lijkt smoorverliefd te zijn, maar het is onduidelijk hoe zij haar partner heeft ontmoet. Bronnen laten aan LOESOE weten dat Jake haar een DM heeft gestuurd op Insta, waarna ze lange tijd berichten naar elkaar stuurden voordat ze daadwerkelijk afspraken. Er werd al enige tijd gespeculeerd over hun relatie nadat ze samen in Miami werden gezien.

Of Jutta ook met hem gaat samenwonen is nog niet duidelijk, aangezien Paul net een villa van 16 miljoen dollar op Puerto Rico heeft gekocht en haar leven zich voornamelijk in Nederland afspeelt. 

De succesvolle Instagram-pagina van Jutta Leerdam

Jutta heeft in een relatief korte periode een enorme schare fans opgebouwd op social media. Vooral Instagram springt eruit, waar ze anno 2023 een niet misselijke 4,1 miljoen volgers heeft vergaard. Ze post er geregeld pikante foto's, wat haar groei in volgers natuurlijk doet verklaren. Ook laat Leerdam zien dat topsport niet alleen draait om fysieke kracht, maar ook om mentale veerkracht. In interviews vertelt ze openhartig over hoe ze omgaat met druk en teleurstellingen, iets wat voor veel mensen inspirerend kan zijn.

Het vermogen van Jutta Leerdam

De schaatser heeft onlangs voor de derde keer het NK Sprint gewonnen en staat onder contract bij Jumbo Vista. Daarnaast heeft ze geregeld commerciële samenwerkingen met grote merken zoals Dior en Body & Fit. Kortom: de schaatsblondine zit er warmpjes bij, want haar vermogen wordt geschat op anderhalf miljoen euro.

Waar woont Jutta Leerdam?

In 2022 kocht Jutta Leerdam met haar toenmalige vriend Koen Verwij een optrekje in Heerenveen, dicht bij het Thialf-stadion.  De vrijstaande woning van Jutta telt 168 vierkante meter, 6 slaapkamers, een paar badkamers, een paar balkons en een ruimbemeten garage. De vraagprijs was 599.000 euro. 

Toekomstplannen

Jutta Leerdam wil zich de komende jaren blijven richten op haar schaatscarrière met als doel indrukwekkende tijden neer te zetten die zich kunnen meten met die van mannelijke schaatsers. Op dit moment is er een verschil van zes seconden tussen de 1000 meter van mannen en die van vrouwen. Jutta werkt er echter hard aan om dit verschil zo klein mogelijk te maken.

Moederschap

Buiten de baan lonkt het moederschap voor Jutta als ze stopt met schaatsen. Ze onthult dat dit het doel is dat ze in haar leven wil bereiken na het beëindigen van haar carrière hintte naar een relatie met de populaire YouTuber Jake Paul. Deze onthulling was een publiek geheim onder Jutta's fans, maar de bevestiging van hun relatie kwam onlangs via hun gezamenlijke optreden in een van zijn video's.

Schaatsteam Jumbo-Visma

In haar debuutseizoen werd ze wereldkampioen op de 1000 meter, veroverde de Europese sprinttitel en won maar liefst vijf wereldbekerwedstrijden. Deze overwinningen waren slechts een glimp van haar indrukwekkende repertoire, want ze behaalde ook goud op zowel de NK sprint als de NK afstanden. Haar prestaties zijn ontzagwekkend en laten zien hoe getalenteerd Jutta is als snelle baanschaatsster, maar ook dat ze nog vroeg is in wat wel eens een ongelooflijke carrière zou kunnen worden.

Veelgestelde vragen

  • Waarom is het uit tussen Jutta en Koen? Jutta Leerdam en Koen Verweij waren sinds 2018 een stel, maar gingen in februari 2021 uit elkaar. Ze verklaarden dat ze uit elkaar waren gegroeid, maar vrienden zouden blijven.
  • Waar wonen Jutta en Koen? Jutta Leerdam woont in Nederland. Er is geen specifieke informatie beschikbaar over de huidige woonplaats van Koen Verweij.
  • Waar traint Jutta? Jutta Leerdam geeft de voorkeur aan trainen in Inzell, Duitsland, in plaats van het populaire schaatsstadion van Thialf in Nederland.