Jutta Leerdam

Jutta Leerdam is een Nederlandse schaatser. Recentelijk had ze een relatie met schaatser Koen Verweij, maar die bleek een scheve te rijden.

Jutta Leerdam werd geboren op 17 mei 1992 in Amsterdam, en groeide op in Almere. Van jonge leeftijd was Leerdam geïnteresseerd in shorttrack, en begon ze te trainen om zich te ontwikkelen als atlete.

In 2009 maakte Leerdam haar debuut op het nationale podium, en won ze meteen een medaille op het Nederlands kampioenschap. In de jaren daarna bleef Leerdam succesvol, en won ze meerdere nationale en internationale titels. In 2018 werd ze wereldkampioen op de 1000 meter, en won ze een gouden medaille op de Olympische Winterspelen van Pyeongchang.

Naast haar sportcarrière, is Leerdam ook actief als ambassadrice en rolmodel. Ze is betrokken bij verschillende goede doelen en organisaties, en spreekt regelmatig op scholen en evenementen over het belang van sport en gezonde levensstijl. 

Jutta Leerdam vriend

In 2022 maakte ze een einde aan haar relatie met Koen Verweij. Sindsdien geniet ze van het vrijgezellen leven. Kortom: momenteel heeft Jutta Leerdam geen vriend.

Jutta Leerdam Instagram

Jutta heeft in een relatief korte periode een enorme schare fans opgebouwd op social media. Vooral Instagram springt eruit, waar ze anno 2023 een niet misselijke 3,6 miljoen volgers heeft. Ze post er geregeld pikante foto's, wat haar groei in volgers natuurlijk doet verklaren. 

Hoeveel vermogen heeft Jutta Leerdam?

De schaatser heeft voor de derde keer het NK Sprint gewonnen en staat onder contract bij Jumbo Vista. Daarnaast heeft ze geregeld commerciële samenwerkingen met grote merken zoals Dior. Kortom: de schaatsblondine zit er warmpjes bij, want haar vermogen wordt geschat op anderhalf miljoen euro.

Heeft Jake Paul een oogje op Jutta Leerdam

Onlangs begon Jake Paul Jutta Leerdam te volgen op Instagram en vice versa. Opmerkelijk, want echt veel dames volgt YouTube-ster Jake Paul niet. Het voedde daarom meteen de gerichten dat de twee met elkaar zouden daten, maar vooralsnog houdt Leerdam de lippen stijf op elkaar over een eventuele scharrel.