Jutta Leerdam

Jutta Leerdam is momenteen een van de meest spraakmakende Nederlanders. Ze weet geregeld de hoogste podium bij het schaatsen te bereiken, heeft online miljoenen volgers en heeft sinds kort een relatie met Jake Paul. Alles wat je over Jutta wil weten lees je hier.

Jutta Leerdam begon haar carrière als inline-skater, waar ze al snel opviel door haar snelheid en techniek. In 2018 maakte ze de overstap naar het langebaanschaatsen, waar ze zich al snel ontwikkelde tot een van de sterkste sprinters ter wereld. Haar beste prestatie tot dusver was het winnen van goud op de 1000 meter tijdens de wereldkampioenschappen afstanden in 2020. In 2018 werd ze wereldkampioen op de 1000 meter, en won ze een gouden medaille op de Olympische Winterspelen van Pyeongchang.

Rolmodel

Naast haar sportcarrière, is Leerdam ook actief als ambassadrice en rolmodel. Ze is betrokken bij verschillende goede doelen en organisaties, en spreekt regelmatig op scholen en evenementen over het belang van sport en gezonde levensstijl. 

Wie is de vriend van Jutta Leerdam

In 2022 maakte ze een einde aan haar relatie met Koen Verweij. Daarna genoot ze een lange tijd van het vrijgezellenleven. In maart 2023 maakte ze bekend dat ze een relatie had met de 26-jarige YouTuber Jake Paul

Jutta Leerdam Instagram

Jutta heeft in een relatief korte periode een enorme schare fans opgebouwd op social media. Vooral Instagram springt eruit, waar ze anno 2023 een niet misselijke 4,1 miljoen volgers heeft. Ze post er geregeld pikante foto's, wat haar groei in volgers natuurlijk doet verklaren. Ook laat Leerdam zien dat topsport niet alleen draait om fysieke kracht, maar ook om mentale veerkracht. In interviews vertelt ze openhartig over hoe ze omgaat met druk en teleurstellingen, iets wat voor veel mensen inspirerend kan zijn.

Hoeveel vermogen heeft Jutta Leerdam?

De schaatser heeft onlangs voor de derde keer het NK Sprint gewonnen en staat onder contract bij Jumbo Vista. Daarnaast heeft ze geregeld commerciële samenwerkingen met grote merken zoals Dior en Body & Fit. Kortom: de schaatsblondine zit er warmpjes bij, want haar vermogen wordt geschat op anderhalf miljoen euro.