Rutger Castricum

van GeenStijl tot PowNed

Vroege jaren en opleiding

Geboren in Den Haag, groeide Rutger Castricum op in Voorschoten en studeerde journalistiek in Zwolle. Hij begon zijn carrière bij RTV Rijnmond, waar hij diverse programma's maakte en presenteerde.

Opkomst bij GeenStijl

In 2006 begon Castricum bij GeenStijl, waar hij snel bekendheid verwierf met zijn unieke verslaggevingstijl. Zijn werk kenmerkte zich door directheid en soms controversiële benaderingen.

Overstap naar PowNed

Vanaf 2010 werkte Castricum voor PowNed, waar hij zijn kenmerkende stijl voortzette. Hij maakte onder meer reportages voor PowNews en presenteerde diverse programma's. Castricum's aanpak leidde vaak tot kritiek en beschuldigingen van 'hufterjournalistiek'. Zijn stijl, gericht op het confronteren van mensen, riep gemengde reacties op.

Persoonlijk leven

Naast zijn journalistieke werk schreef Castricum een boek en is hij vader van vier kinderen. Zijn recentere projecten tonen een breder scala aan onderwerpen en benaderingen. Castricum heeft recent een woning gekocht in Scheveningen. Hij verliet daarvoor Amsterdam. De PowNed-presentator betaalde volgens de website Bekendeburen.nl 760.000 euro voor het herenhuis in de wijk Belgisch Park. De woning staat op loopafstand van het strand en de duinen.