De schijnwerpers zijn vandaag gericht op Hera United, een fonkelnieuw initiatief met een heldere missie: het Nederlandse voetbalmannenbolwerk een flinke schop onder de kont geven.
Olympisch Stadion
Marieke Visser, niet alleen een kinderboekenschrijfster met een hart dat sneller klopt voor voetbal maar ook de drijvende kracht achter dit avontuur, heeft grootse plannen. Met de steun van investeerders en het Olympisch Stadion als thuisbasis wil zij Hera United naar de Europese top loodsen. Maar is de voetbalwereld er klaar voor?
Geen huldiging voor Ajax-vrouwen
Visser's ogen werden geopend toen de Ajax-vrouwen aan de kant geschoven na hun kampioenschap en geen huldiging kregen. Geïnspireerd door het succes van Angel City FC in de VS, dacht ze: "Waarom niet hier?" Met steun van investeerders zoals Funda-oprichter Marijn Pijnenborg en zakenvrouw van het jaar Heleen Dura Van Oord lijkt de droom binnen handbereik.
Hera United mikt daarmee op niets minder dan een revolutie. Het team wil niet alleen de Eredivisie veroveren maar ook een cultuurverschuiving teweegbrengen. Voetbal, puur voor vrouwen, met de aandacht die ze verdienen.
De KNVB houdt de kaarten vooralsnog tegen de borst, terwijl Hera United op de deur bonst met een duidelijke boodschap: wij zijn hier en we gaan nergens heen. Met de wind in de zeilen lijkt Hera United klaar om de uitdaging aan te gaan. Want de revolutie in het vrouwenvoetbal is begonnen. En Hera United staat vooraan.
Bekijk ook: Stand eredivisie vrouwen
Plaats reactie
0 reacties
Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.
Bekijk alle reacties