Tim & Tom Coronel betrokken bij zwaar ongeluk in Dakar

Buitenland
Tim & Tom Coronel betrokken bij zwaar ongeluk in Dakar

Tim & Tom Coronel betrokken bij zwaar ongeluk in Dakar

Tim & Tom Coronel betrokken bij zwaar ongeluk in Dakar

De gebroeders Coronel zijn even flink door elkaar geschud in de Dakar Rally. Met nog zo'n vijf kilometer tot de finish sloeg de auto van de racebroers door een onopgemerkte zandheuvel een keer of vijf over de kop. De heren zijn ongedeerd, maar de auto lag behoorlijk in puin.

Bekijk de crash hieronder:

 

Na de klapper in de zevende stage van de Dakar Rally, die sinds 2020 in Saudi-Arabië wordt gehouden, moesten de heren worden afgesleept naar het volgende vertrekpunt. Daar kon hun zwaar gehavende bolide wel weer enigszins worden opgeknapt, maar het resulteerde wel in een flinke tijdstraf, waardoor ze de ambitie om in de top 10 te eindigen kunnen afschrijven.

Tom geeft update

Ondanks alle ellende starten ze vandaag wel gewoon weer aan de startlijn. In een korte video geeft Tom een update over de plannen voor vandaag:

Wat is de Dakar Rally?

De Dakar Rally, voorheen bekend als de Parijs-Dakar Rally, is een jaarlijks off-road rally raid evenement dat sinds 1978 plaatsvindt. Het is een van de meest uitdagende en slopende motorsport evenementen in de wereld, en het is ook een van de meest populaire. De rally legt elk jaar in januari duizenden kilometers af over een periode van twee weken en voert de deelnemers door het zwaarste terrein op aarde - van zandduinen tot jungles en bergen. De Dakar Rally trekt professionele coureurs uit de hele wereld.

De Dakar-rally begon in 1978 als een endurancerace voor motoren en auto's over het Afrikaanse continent van Parijs naar Dakar in Senegal. De route werd in de loop der jaren herhaaldelijk gewijzigd als gevolg van politieke onrust in Afrika, en sinds 2009 vond de race volledig in Zuid-Amerika plaats, met etappes in Argentinië, Bolivia, Chili en Peru. Vanaf 2020 racen ze alleen nog door Saudi-Arabië.

 

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties