Elon Musk sleept Jack Dorsey voor de rechter

Nieuws
Elon Musk sleept Jack Dorsey voor de rechter
Nieuws

Elon Musk sleept Jack Dorsey voor de rechter

Elon Musk sleept Jack Dorsey voor de rechter

Een nieuwe aflevering in de soap omtrent de overname van Twitter: miljardair Elon Musk klaagt voormalig Twitter-CEO Jack Dorsey aan. Dat blijkt uit de juridische dossiers die maandag werden ingediend.

Musk sloot in april een deal om Twitter voor 44 miljard dollar van de beurs te halen, maar trok later zijn overnamebod in. De CEO van Tesla beschuldigt Twitter van misleidende uitspraken over het aantal nepaccounts op het platform.

Contractbreuk

De onrust is uitgegroeid tot een grote juridische strijd. Twitter wil dat de rechter Musk dwingt zijn akkoord over de overname alsnog na te komen. Musk is van mening dat het bedrijf het contract heeft geschonden.

Dorsey is de oprichter van Twitter en was van 2006 tot 2008 de CEO van het bedrijf. Van 2015 tot vorig jaar was hij opnieuw verantwoordelijk voor de berichtendiensten. In april noemde hij Musks overnameplan de "enige oplossing" voor Twitter.

Dorsey is niet de enige die wil dat Musk deel uitmaakt van het proces dat op 17 oktober begint. Onder hen Kayvon Beykpour, voormalig hoofd consumentenproducten bij Twitter, en Bruce Falck, die ook leidinggevende functies in de raad van bestuur bekleedt, hebben dagvaardingen ontvangen.

Twitter vindt het idee dat Musk is gedupeerd niet geloofwaardig. Hij verzon een verhaal om uit de overname te komen, aldus het bedrijf. Wanneer de aandelenmarkt verslechtert, samen met zijn enorme persoonlijke rijkdom, zal hij het niet langer aantrekkelijk vinden.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties