Femke Halsema komt uw vuurwerk afpakken

Nieuws
Femke Halsema komt uw vuurwerk afpakken

Femke Halsema komt uw vuurwerk afpakken

Femke Halsema komt uw vuurwerk afpakken

De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema heeft na een bewogen oudejaarsnacht in de hoofdstad een dringende oproep gedaan aan het kabinet om de landelijke vuurwerkwetgeving aan te passen. Dus of u in de provincie even wil luisteren naar een lokale politicus uit de randstad.

Bekijk hieronder de ultieme vuurwerkcompilatie van O&N:

 

Verbod op vuurwerk

Dit jaar werd een verbod op het afsteken van vuurwerk in de stad ingesteld, waarbij bedrijven met een vergunning vuurwerk mogen verkopen en particulieren het mogen kopen en bezitten. Ondanks het verbod is er in Amsterdam de hele nacht veel vuurwerk afgestoken. De brandweer had de handen vol aan het blussen en voorkomen van branden, terwijl politieagenten hard werkten om de openbare orde te handhaven en hulpdiensten te ondersteunen. Het was een gevaarlijke situatie die de noodzaak van aangepaste wetgeving rond vuurwerkgebruik in Amsterdam onderstreepte, vindt Halsema.

Handen vol

In een post op Instagram merkte burgemeester Halsema op dat het kopen van vuurwerk is toegestaan, maar het niet gebruiken ervan niet, daarom roept ze het kabinet op om de huidige wetten aan te passen met de activiteit van gisteravond nog vers in het geheugen. "De brandweer is de hele nacht bezig geweest om branden te blussen en te voorkomen", aldus Halsema. "Politiemensen en handhavers hadden de handen vol aan het handhaven van de openbare orde en het ondersteunen van de brandweer en andere hulpdiensten."

De burgemeester benadrukte verder dat zolang de landelijke wet- en regelgeving ongewijzigd blijft, er een onhoudbare situatie blijft bestaan die burgers in gevaar brengt voor mogelijk letsel of andere schade door vuurwerkongelukken.

 

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties