Anouk reageert eindelijk op ophef na haar transfobe uitspraak: 'Feiten uitspreken'

Show & Tel
Anouk reageert eindelijk op ophef na haar transfobe uitspraak: 'Feiten uitspreken'
Show & Tel

Anouk reageert eindelijk op ophef na haar transfobe uitspraak: 'Feiten uitspreken'

Anouk reageert eindelijk op ophef na haar transfobe uitspraak: 'Feiten uitspreken'

Anouk heeft gister heel 'wakker' Nederland op de inclusieve teentjes getrapt. De zangeres liet middels een absurde post weten dat échte vrouwen maandelijks bloeden en dat je niet opeens een vrouw bent wanneer je je fluit laat wegzagen. Na bakken kritiek te krijgen en meerdere krantenkoppem te halen, reageert de Haagse plaaggeest vandaag met een statement.

De 48-jarige Anouk deelde vrijdag een foto op Threads van haar baarmoedersaus. "Je pipi eraf hakken, maakt je geen vrouw. Maar dit wel,'' doelt ze op haar maandstonden. "Word ik nu gecanceld?" Te zien aan het enorme mediageweld dat ontstond na deze post, zou je denken dat het inderdaad klaar is met Anouk. Vandaag reageert de zangeres op deze overweldigende kritiek.

Kritiek van BN'ers

Binnen een mum van tijd werd de zangeres overspoeld met kritiek van haar volgers. Ook spraken verschillende BN'ers (denk aan Tim Hofman, Davina Michelle en Claudia de Breij) schande van de hatelijke uitspraak van Anouk. Haar bloederige post leverde zo'n 522 likes op van mensen die het wél met haar eens zijn, waarover Tim schreef: "Je kan aan de lijst met likes zien met wie je in ieder geval niet wil ne*ken!"

Claudia de Breij sprak zich uit door in een Threads-post te melden dat 'alle vrouwen vrouwen zijn'. "Transvrouwen dus ook. Perimenopausale vrouwen die blij zijn dat ze nog steeds een cyclus hebben, die ook,'' sneert ze naar Anouk, die bijna te oud is om te menstrueren.

'Vandaag gaan we verder'

Ongeacht de ophef, besluit Anouk haar bericht gewoon te laten staan. Wel heeft ze alle reacties op Instagram uitgeschakeld, omdat de kritiek haar vermoedelijk teveel werd. Nu, meer dan 24 uur later, komt ze eindelijk met een statement. “Iedereen die je verliest door feiten uit te spreken is geen verlies. Het is een richting”, schrijft ze. “Vandaag gaan we verder. Geen haat, alleen liefde. Voor iedereen.”

De zangeres staat dus pal achter haar opinie over transgenders en zal de mensen niet missen die ze 'verliest' door zich hierover te uiten.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties