Broertjes Tim Hofman onder vuur voor keihard kritiek op moslims

Show & Tel
Broertjes Tim Hofman onder vuur voor keihard kritiek op moslims
Show & Tel

Broertjes Tim Hofman onder vuur voor keihard kritiek op moslims

Broertjes Tim Hofman onder vuur voor keihard kritiek op moslims

Wat luistert vlotter weg? De Broers-podcast van Rijk en Sam Hofman of Freddy Krueger die een halfuur lang zijn nagels over een schoolbord trekt? Vermoedelijk dat laatste. De bloedverwanten van 'Boos'-pionier Tim Hofman komen elke week op de proppen met puberaal geneuzel over hoeveel vrouwen ze uitwonen. Normaal gesproken is er geen haan die ernaar kraait, maar in hun laatste aflevering halen ze de haters op de nek door een opvallende uitspraak te doen over moslims.

Schurft en gonorroe

In de aflevering gaat het over soa's. Volgens hen rijst de schurft en de gonorroe de pan uit. Ze bespreken hoe je deze akelige ziektes mogelijk de kiem kan smoren. Dan doet Sam een controversiële uitspraak: “Het slaat ook nergens op, maar het is net als wat moslims altijd doen: die gaan an**l. Sam, heel m’n f*cking middelbare school deed aan an*le s*ks omdat ze niet voor het huwelijk wilden s*ksen. Dat is een ding! Sam, op alles!”

Maagdenvlies

Hij vervolgt: “Natuurlijk slaat het nergens op, maar in sommige culturen checken ze echt of je hebt gebloed na je huwelijksnacht. Dit is feitelijk onjuist, maar ze denken dat als je ontmaagd wordt, dat je dan een maagdenvlies breekt.”

Religie in slecht daglicht

Van meerdere juicekanalen, waaronder Marwa Juice, krijgen de broers een opstandje. “Vol walging zitten luisteren naar deze belachelijke podcast van Rijk en Sam Hofman. Waar is jullie respect gebleven voor andermans religie en cultuur? Ergste van alles, je zet een religie in een slechte daglicht met dingen die helemaal niet kloppen?”

Walgelijke uitspraken

Marwa vervolgt: “Waarom elke keer die obsessie met de Islam? Je hebt niks met die religie te maken, en als je er niks nuttigs over kan vertellen houd dan verstandig je mond dicht. Als ie niks met een bepaalde religie of cultuur hebt, dat kan. Maar om zulke walgelijke uitspraken te doen tijdens een podcast? Schaam je diep.”

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties