Einde van een tijdperk: Partij van de Dieren wil vissen verbieden

Show & Tel
Einde van een tijdperk: Partij van de Dieren wil vissen verbieden
Show & Tel

Einde van een tijdperk: Partij van de Dieren wil vissen verbieden

Einde van een tijdperk: Partij van de Dieren wil vissen verbieden

De Partij voor de Dieren heeft een voorstel ingediend om een einde te maken aan de pachtovereenkomst tussen de gemeente Amsterdam en de Amsterdamse Hengelsport Vereniging. "Dat zou desastreus zijn," zegt sportvisser en schrijver Juul Steyn. "Dan raken 15.000 Amsterdammers hun mooiste hobby kwijt."

De pachtovereenkomst stelt Amsterdammers in staat om te vissen in de wateren van de stad. Het beëindigen van deze overeenkomst zou een grote impact hebben op de lokale hengelsportgemeenschap. Steyn, die tien jaar geleden naar Amsterdam verhuisde voor de hengelsport, is fel tegen het voorstel. "Amsterdam staat bekend als een echte sportvisstad. Voor mij is het de beleving van de natuur en het doorgronden van die onderwaterwereld," legt hij uit aan stadszender AT5.

Ethische overwegingen

Judith Krom van de Partij voor de Dieren legt uit dat de partij het onethisch vindt om vissen met een haak uit het water te trekken. "De algemene consensus onder wetenschappers is dat vissen pijn ervaren en stress kunnen voelen. Als je dit bij een hond zou doen, zou iedereen meteen boos worden," zegt ze.

Zorgplicht

Steyn betoogt dat de zorgplicht voor het waterleven niet alleen bij de gemeente moet liggen. "Wij vissers zijn de eerste die de vissen helpen als ze in nood zijn. Zo verplaatsen we ze naar zuurstofrijker water als dat nodig is," stelt hij.

Oproep aan sportvissers

Steyn roept alle sportvissers op om op 7 september naar de Stopera te komen. Hij vindt het verschrikkelijk dat 15.000 Amsterdamse vissers hun hobby kunnen kwijtraken en wil daarom een sterk signaal afgeven aan de gemeente.

Dit initiatiefvoorstel van de Partij voor de Dieren heeft de potentie om een grote groep Amsterdammers direct te beïnvloeden. Het is nu aan de gemeente om te beslissen of ze de pachtovereenkomst willen beëindigen, met alle gevolgen van dien.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties