Ex-huisvriendin stuurt woedend advocaat op de Meilandjes af: 'ze ruikt geld'

Show & Tel
Ex-huisvriendin stuurt woedend advocaat op de Meilandjes af: 'ze ruikt geld'
Show & Tel

Ex-huisvriendin stuurt woedend advocaat op de Meilandjes af: 'ze ruikt geld'

Ex-huisvriendin stuurt woedend advocaat op de Meilandjes af: 'ze ruikt geld'

Caroline van Eeden, voormalig huisvriendin van de Meilandjes, is niet erg te spreken over het boek van Maxime. Ze wordt namelijk een paar keer genoemd in het verhaal en komt hierin niet zo lekker uit de verf. En wat doe je op het moment dat iets je niet aanstaat? Juist: een advocaat erop zetten, en wel heel gauw.

Twee weken voordat het boek van Maxime gepubliceerd zou worden, ontvingen de Meilandjes een aangetekende mail van de advocaat van Caroline. Deze opdringerige klier eiste dat álles wat over Caroline werd geschreven, eerst door haarzelf gelezen en goedgekeurd moest worden. In dat geval had Maxime waarschijnlijk de helft kunnen schrappen.

Ernstige schade

"Ook sommeerde hij dat Maxime’s boek niet gepubliceerd zou worden zonder zijn instemming”, vertelt biograaf Jan Dijkgraaf aan weekblad Weekend. "Ze wilden het tegenhouden voordat het in de winkel zou komen te liggen, want dit zou ‘mevrouw van Eeden ernstige schade berokkenen’. Welke schade?”

Caroline en haar lugubere korte lontje zijn bang om exposed te worden door Maxime. In het boek vertelt Maxime namelijk over een knokpartij, maar volgens Caroline is er nooit sprake geweest van fysiek geweld. "Maar Maxime heeft een foto van de wond aan haar arm en die kan in mijn ogen niet zijn veroorzaakt doordat ze bijvoorbeeld tegen een tafel is gestoten”, legt Jan uit.

Dat kost ons geld

De familie Meiland besloot de mail van de advocaat te negeren en hoopte dat de storm zou gaan liggen. Maar Caroline weet niet van stoppen en al snel volgde een tweede mail. Wederom deden de Meilandjes alsof hun neusjes bloedde en gooide de mail in de prullenbak. "Twee weken geleden hebben we een laatste e-mail van Caroline’s advocaat ontvangen. Dat als we nu niet reageerden, ze een gerechtsdeurwaarder zouden gaan inschakelen – en dan kost het ons geld.”

Caroline ruikt geld

Volgens Jan kan Carolientje nog twee tactieken uitoefenen: het boek proberen uit de handel te halen óf een schadevergoeding eisen. "Met het laatste dreigen ze momenteel. Alleen het gekke is, alle citaten over Caroline in Maxime’s boek, staan al in het boek van Martien – dat al 2,5 jaar geleden is gepubliceerd”, legt Jan uit. "Mijn persoonlijke mening is dat Caroline geld ruikt. Ze denkt: die Meilandjes verdienen goed geld aan hun boeken, ik wil mee-eten uit de ruif. Volkomen belachelijk.”

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties