Freek Vonk moet eigen neef uit het water trekken (beelden)

Show & Tel
Freek Vonk moet eigen neef uit het water trekken (beelden)
Show & Tel

Freek Vonk moet eigen neef uit het water trekken (beelden)

Freek Vonk moet eigen neef uit het water trekken (beelden)

Freek Vonk (40) had eergister een overwachtse familiehereniging. Tijdens een duik ergens in Afrika trof hij pardoes een verre afstammeling van zichzelf aan. Zonder aarzeling trok hij hem uit het moeras. "Wat een bizar dier,'' dist hij zijn eigen achterneef.

De hypere bioloog heeft een fraaie video op zijn Instagram geplaatst. Hierin zit hij tot aan zijn navel in de modder en sleept hij zonder pardon zijn neef uit het water. Bij de video schrijft hij: "Een LEVEND FOSSIEL!! Deze vissen leven echt al een LONG, LONG time hier op aarde."

Miljoenen jaren oud

Overal waar Freek komt, weet hij wel een bizarre vondst te doen. Maar dat hij zomaar verre familie ontmoet in de smurrie in Uganda, komt zelfs voor hem als verrassing. Volgens Vonk stamt het beest af van vergelijkbaar uitziende vissen uit het Devoon tijdperk, zo'n 400 miljoen jaar geleden.

'Onze verre, verre neven!'

"Die vissen konden dankzij hun kleine LONGETJES steeds langer en vaker het land op, op zoek naar voedsel…. En zo ontstonden uiteindelijk de ALLEREERSTE landdieren, waar ook wij, en alle andere zoogdieren, reptielen, amfibieën en vogels weer van afstammen,'' legt hij uit. Dan komt de aap uit de mouw: "Eigenlijk zijn dit dus onze verre, verre neven!! HOE GAAF IS DAT!!!"

Drie uur in dampend moeras

Freek Vonk heeft het natuurlijk over onze collectieve voorouder: de luipaard longvis. Zijn volgers reageren verrast. "En ik maar denken dat we van de apen afstammen, maar nu je het zegt; dit beestje lijkt wel erg op mijn buurman,'' schrijft ene Stef. Iemand anders vindt dit familiebezoek maar vreemd: "Hoelang zit je al vast in die blubber?" Freek antwoordt dat hij een uurtje of drie in het dampende moeras heeft gelegen. Je moet er iets voor over hebben om je neef weer eens te zien.

Bekijk de hereniging hieronder:

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties