Freek Vonk sloopt Nederlandse gezondheidszorg met parasietenhobby

Show & Tel
Freek Vonk sloopt Nederlandse gezondheidszorg met parasietenhobby
Show & Tel

Freek Vonk sloopt Nederlandse gezondheidszorg met parasietenhobby

Freek Vonk sloopt Nederlandse gezondheidszorg met parasietenhobby

Sinds zijn uitstapje naar Costa Rica wonen er drie larven in het been van Freek Vonk (40). Omdat de bioloog razend benieuwd is hoe ze zich ontwikkelen, laat hij ze niet verwijderen en regelmatig controleren door doktoren. Sommige volgers zijn er klaar mee dat Freek wild enthousiast het ziekenhuis platloopt alsof het de Efteling is. "Je verdoet de tijd van artsen!”

Ze gaan als een tierelier

Op Instagram deelt Freek een update van de groeiende parasieten in zijn kuit. "Kwik, Kwek en Kwak zijn supergezond en gaan als een tierelier!”, schrijft hij bij een filmpje waarin hij wederom op de behandeltafel ligt met een grijns van oor tot oor. Twee doktoren buigen zich over hem heen om het krioelende gespuis te inspecteren. Ze constateren dat ze inmiddels een centimeter groot zijn. Daar kan Freek alleen maar van kwispelen: "Al een centimeter? Het gaat dus hartstikke goed met ze!"

'De gezondheidszorg staat al onder druk'

Freek waant zich als een kind in een snoepwinkel, maar anderen zijn van mening dat hij misbruik maakt van de diensten van het ziekenhuis. "Ik vind het eigenlijk vreselijk wat je doet. De gezondheidszorg staat al onder druk. Dit kost serieus geld, de onderzoeken. Deze artsen kunnen mensen helpen die wachten tot ze een keer aan de beurt zijn want de wachtlijsten zijn lang! Laat die beesten verwijderen en verdoe de tijd van artsen niet!” reageert een geïrriteerde volger.

Artsen zijn juist geïnteresseerd

Gelukkig is de larvenhunk niet op zijn mondje gevallen. In zijn Instagram stories geeft hij antwoord op het negatieve bericht: "Ik betaal het zelf. En de artsen zijn vanuit hun eigen medische en wetenschappelijke achtergrond juist ontzettend geïnteresseerd in hoe de larfjes zich ontwikkelen."

Ook blijkt dat een jongere volger, een meisje van 8, in hetzelfde schuitje zat als Vonk. "Ik heb ook vijf weken lang een parasiet in mijn hoofd gehad,'' schrijft ze. Alleen heeft deze meid iets minder ambitie om de zorg uit te melken. "Heb hem in Guatemala toch maar weg laten halen."

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN