Freek Vonk wil graag een gezin: 'Ik sprak mijn ex vanmorgen nog'

Show & Tel
Freek Vonk wil graag een gezin: 'Ik sprak mijn ex vanmorgen nog'
Show & Tel

Freek Vonk wil graag een gezin: 'Ik sprak mijn ex vanmorgen nog'

Freek Vonk wil graag een gezin: 'Ik sprak mijn ex vanmorgen nog'

Ondanks dat Freek Vonk en Franka Vedder niet langer samen zijn, houdt de bioloog nog steeds van haar. Dit laat hij weten in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik sprak haar vanmorgen nog."

Gezin

Zoals bij de vrouwtjes de eierstokken gaan rammelen, zo begint de ratelslang van Freek ook te sidderen. "Natuurlijk verlang ik naar een gezin,'' zegt hij. Toch gaat dat nog knap lastig worden. Door zijn onregelmatige levensstijl is eerder zijn relatie met Franka op de klippen gelopen.

'Ik hou van haar'

"Ik ben nu sinds een paar maanden vrijgezel,'' vertelt hij. "Het bleek te lastig om onze levens te combineren, ik ben soms acht maanden per jaar van huis. Tijd is een enorme puzzel en die konden we niet oplossen. Maar we gaan nog heel goed met elkaar om, ik sprak haar vanochtend nog. Ik hou nog steeds van haar. En kijk, daarom vind ik het lastig iets te zeggen over de toekomst."

Huisje, boompje, beestje

En hoewel een gezin met kinderen hem 'geweldig' lijkt, ziet hij zichzelf niet in het klassieke beeld van 'huisje, boompje, beestje.' Als het aan Freek ligt, is het weinig huisje en vooral kapot veel beestjes. “Ik heb het verre reizen, avonturen beleven en onderzoek doen óók nodig om gelukkig te zijn. En als je zelf niet gelukkig bent, kun je een ander niet gelukkig maken.”

Surinaamse jungle

Waar ziet Freek zichzelf eigenlijk wonen in de toekomst? “Een deel van mij zou wel in de Surinaamse jungle willen wonen”, zegt hij. "Maar ik hou ook van mensen. En van Nederland, en van Nederlands eten. Ik hou van mijn familie, en van Den Haag – los van de twee jaar met Eva Jinek (met wie hij in het verleden ook een relatie had) in Amsterdam, woon ik er al twintig jaar. We zullen zien wat de toekomst brengt, het kan nog alle kanten op."

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties