Matthijs van Nieuwkerk per direct weg bij BNNVARA

Show & Tel
Matthijs van Nieuwkerk per direct weg bij BNNVARA

Matthijs van Nieuwkerk per direct weg bij BNNVARA

Matthijs van Nieuwkerk per direct weg bij BNNVARA

Daags na het onderzoek door de Volkskrant naar het totale wangedrag van Matthijs van Nieuwkerk bij De Wereld Draait Door geeft de presentator er zelf de brui aan. Hij voelt zich in de steek gelaten door de leiding van de omroep en heeft besloten zelf zijn werkzaamheden neer te leggen.

 

"Het feit dat mijn werkgever openlijk twijfelt aan mijn oprechtheid, maakt een verdere samenwerking onmogelijk", schrijft hij in een verklaring. "Ik merk dat er veel emoties om de voorrang strijden: schaamte voor de angst die redacteuren hebben gevoeld, spijt dat ik een - letterlijk - blinde ambitie had en daardoor over grenzen ben gegaan, verdriet over dat DWDD, toch mijn levenswerk, wankelt."

Woede

In het onderzoek van de Volkskrant, waarvoor ze met tientallen medewerkers hebben gesproken, kwam naar voren dat Van Nieuwkerk erg veeleisend was. Ook zou er sprake zijn van extreme woede-uitbarstingen en publieke vernederingen. Verder viel het dus allemaal wel mee, in vergelijking met bijvoorbeeld het schandaal rondom The Voice.

Geen Top 200

Mathijs zegt een pauze te nemen van alle tv-werkzaamheden, waaronder de Top 2000-programma’s die in december op tv zouden komen.

 

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties