Yvonne Coldeweijer: "Marco Borsato is véél erger dan Thijs Römer"

Show & Tel
Yvonne Coldeweijer: "Marco Borsato is véél erger dan Thijs Römer"
Show & Tel

Yvonne Coldeweijer: "Marco Borsato is véél erger dan Thijs Römer"

Yvonne Coldeweijer: "Marco Borsato is véél erger dan Thijs Römer"

Yvonne Coldeweijer is van mening dat het smeerlapperij-niveau van Borsato stukken hoger ligt dan dat van vingerinstructeur Thijs Römer. De laatstgenoemde is compleet afgeschreven en komt nooit meer aan de bak, maar Marco heeft nog steeds een trouwe achterban. Hoe kan dat? "Hij is nog veel erger!"

Het lijkt erop dat Marco een comeback op zijn buik kan schrijven. Het Openbaar Ministerie heeft besloten hem te vervolgen voor zedenfeiten bij een minderjarige meisje. Toch vindt sapproducente Coldeweijer het opvallend dat types als Evert Santegoeds de zanger met fluwelen handschoentjes aanpakt, terwijl Thijs compleet is afgemaakt.

Veel erger dan Thijs Römer-zaak

Coldeweijer vergelijkt de twee zaken. “Het is heel anders dan Römer. Kijk, Thijs Römer was natuurlijk vooral digitaal”, zegt ze in haar podcast De Juice Show. “Maar Marco is natuurlijk níet digitaal. Het is fysiek, dus het is echt daadwerkelijk een betasting. Eh, meerdere.”

Ze vervolgt: “En dat maakt het natuurlijk veel erger dan zo’n Thijs Römer-zaak. En kun je nagaan: heb je gezien hoe Thijs compléét gewoon zijn hele leven kwijt is? Wat gaat er gebeuren met Marco Borsato? Is dit zó iets wat we niet verwachten dat we het blijven ontkennen? Ook als straks het bewijs op tafel ligt?”

Het haasje

Marco lijkt het haasje te zijn vanwege een audiotape. De moeder van het vermeende slachtoffer zou Marco hebben ondervraagd en alles hebben opgenomen. “Eigenlijk heb ik het idee dat Marco… Dat er een soort bekentenis op tape staat… Dus ja, dan ben je de l*l. Maar goed, ik heb dat niet gehoord ofzo. Ik weet niet wat hij precies zegt”, zegt Yvonne.

Verliefde moeder

De moeder van het vermeende slachtoffer zou hebben gewerkt voor Borsato.“Wat vaak wordt geroepen wordt, merk ik, is van: ja, omdat die moeder in dienst was bij Marco, was ze misschien verliefd op hem. Of: ze werd ontslagen en daarom was ze boos. Allemaal van die quatschverhalen gaan er de wereld in”, aldus Yvonne.

Volgens Coldeweijer doet dat geen afbreuk aan de zaak. “Dan denk ik: nog steeds wil je het gewoon niet weten dus. Wat heeft dat te maken met waar Marco zijn vieze vingers heeft geplaatst? Al was die moeder verliefd op Marco, wat ik kan ontkrachten, maar waar heeft hij met zijn vingers gezeten? Dat is eventjes waar het hier over gaat. En verder niks.”

Comeback?

Yvonne gelooft niet meer dat een comeback erin zit voor de Vandaag Is Rood-troubadour. “Ik denk dat dit klaar is. Het was al klaar. Ik denk dat het sowieso klaar is, want heel veel mensen gaan gewoon dingen horen die ze gewoon shocking vinden. Die gaan gewoon denken van: ik moet hier niks mee te maken hebben.”

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties