Thijs Römer

Thijs Römer is een naam die veel mensen in Nederland kennen. Hij is een beroemde acteur die in veel films en series heeft gespeeld. Maar Thijs is niet alleen bekend om zijn acteerwerk. Onlangs is hij in het nieuws gekomen vanwege enkele ernstige beschuldigingen en is hij veroordeeld.

Waarom is Thijs Römer veroordeelt?

De acteur werd op 8 augustus 2022 veroordeeld tot drie maanden cel, waarvan twee voorwaardelijk, en een werkstraf van 240 uur voor het online misbruik van drie minderjarige meisjes tussen 2015 en 2017. Römer moet dus een maand daadwerkelijk de gevangenis in. De acteur was niet aanwezig bij de uitspraak van de rechtbank.

Het vonnis is daarmee zwaarder dan de eis van het Openbaar Ministerie. Het OM eiste twee weken geleden een werkstraf van 240 uur en weliswaar 90 dagen cel, maar 89 daarvan voorwaardelijk. Dat zou dus neerkomen op één dag cel, maar die ene dag heeft de acteur al uitgezeten, toen hij werd verhoord door de politie.

De rechtbank in Assen velt dus een veel zwaarder vonnis. Die acht bewezen dat Römer zijn slachtoffers via privégesprekken op sociale media verleidde tot seksuele handelingen en het sturen van naaktfoto's.