Jake Paul

Jake Paul is een Amerikaanse YouTuber, professionele bokser en social media sensatie met een enorme aanhang op verschillende platforms. Geboren op 17 januari 1997 in Cleveland, Ohio, begon Jake Paul zijn carrière als Vine-ster en verhuisde later naar YouTube, waar hij zijn populariteit verder uitbreidde met bizarre video's en stunts.

Jake Paul boksen

Als bokser heeft Jake Paul ook indrukwekkende prestaties geleverd. Hij begon in 2018 met het trainen en werd professioneel in 2020. Zijn eerste professionele bokswedstrijd vond plaats tegen een andere YouTuber, AnEsonGib, die hij versloeg met een knock-out in de eerste ronde. Sindsdien heeft Jake Paul meerdere professionele bokswedstrijden gewonnen, tegen voormalig NBA-ster Nate Robinson, voormalig UFC-vechter Ben Askren en Anderson Silva. Zijn laatste partij tegen Tommy Fury verloot hij op punten.

Waarom is Jake Paul controversieel? 

Naarmate Jake Paul steeds meer succes kreeg, begon hij ook steeds meer controverses uit te lokken. Zo kwam hij herhaaldelijk in opspraak vanwege vandalisme, geluidsoverlast en andere overlastproblemen bij zijn buren in Los Angeles. Ook werd hij beschuldigd van racisme en seksisme vanwege enkele uitspraken die hij deed in zijn video's.

Het meest spraakmakende schandaal waarbij Jake Paul betrokken was, was ongetwijfeld het zogenaamde 'suicide forest'-incident. In 2018 bezocht Jake Paul samen met een aantal vrienden het Aokigahara-bos in Japan, dat bekendstaat als een plek waar veel mensen zelfmoord plegen. Tijdens hun bezoek ontdekten ze het lichaam van een man die zichzelf had opgehangen en maakten ze hier vervolgens een video over. Deze video zorgde voor veel ophef en Jake Paul kreeg veel kritiek vanwege zijn respectloze gedrag.

Jake Paul acteur

Naast zijn bokscarrière heeft Jake Paul ook een bloeiende carrière in de entertainmentindustrie. Hij heeft in verschillende tv-programma's en films gespeeld, waaronder "Bizaardvark" op Disney Channel en "Airplane Mode" op Netflix.

Met meer dan 20 miljoen abonnees op YouTube en miljoenen volgers op andere social media platforms, is Jake Paul een van de meest invloedrijke en populaire internetpersoonlijkheden van deze tijd. Hij heeft veel fans, maar ook tegenstanders vanwege zijn controversiële gedrag en opmerkingen.

Jake Paul en Jutta Leerdam

In februari 2023 begon Jake Paul de Nederlandse Schaatster Jutta Leerdam te volgen op Instagram. Een maand later volgde hun eerste date in Miami. Er lijkt dus iets op te bloeien tussen die twee.