Lil Kleine

Lil Kleine is een Nederlandse rapper die graag vrouwen mep en hun hoofd tussen de autodeur klemt. 

Filmpje Lil Kleine

Hij werd geboren op 6 april 1992 in Amsterdam als Jorik Scholten, en groeide op in de Amsterdamse wijk Osdorp. Van jongs af aan was Kleine geïnteresseerd in muziek, en begon hij te rappen en beats te produceren op zijn laptop.

In 2011 bracht Kleine zijn eerste mixtape uit, genaamd "WOP!", waarmee hij opviel bij het grote publiek. In de jaren daarna bracht hij verschillende andere mixtapes en singles uit, waaronder "Drank & Drugs", "Zeg Dat Niet" en "Krantenwijk". Kleine's muziek is bekend om zijn energieke beats en persoonlijke teksten over liefde, vriendschap en het straatleven.

Debuutalbum Lil Kleine

In 2015 bracht Kleine zijn debuutalbum uit, "Alleen", dat meteen een groot succes werd. Het album bereikte de eerste plaats in de Nederlandse albumlijst en werd bekroond met een platina certificering. In de jaren daarna bleef Kleine muziek uitbrengen en ging hij op tournee door Nederland en België.

Hij heeft ook samengewerkt met veel artiesten, waaronder Ronnie Flex, Ronnie Ruft en Bizzey. Daarnaast heeft hij verschillende samenwerkingen gehad met grote bedrijven zoals Nike en Heineken. In 2017 was hij een van de hoofdartiesten op het Amsterdamse festival Appelsap.

Naast zijn muziekcarrière, is Kleine ook actief als acteur en presentator. Hij heeft in verschillende films en televisieseries gespeeld, en heeft ook een eigen talkshow op televisie gehad.

Lengte Lil Kleine

De lengte van Lil Kleine (Jorik Scholten)  is 165 centimeter.