Elon Musk haalt 500 miljoen op voor AI-start-up

Nieuws
Elon Musk haalt 500 miljoen op voor AI-start-up
ANP
Nieuws

Elon Musk haalt 500 miljoen op voor AI-start-up

Elon Musk haalt 500 miljoen op voor AI-start-up
ANP

SAN FRANCISCO (ANP) - De start-up op het gebied van kunstmatige intelligentie xAI van Elon Musk heeft 500 miljoen dollar aan financiering toegezegd gekregen van investeerders. Dat melden ingewijden aan persbureau Bloomberg. Het doel van xAI zou zijn om 1 miljard dollar aan financiering binnen te halen.

xAI wil meer geld zien

Naar verluidt mikt het vorig jaar opgerichte xAI op een totale waardering tussen 15 miljard tot 20 miljard dollar. Met xAI wil Musk de concurrentie aangaan met ChatGPT van het bedrijf OpenAI. Musk was ook een van de oprichters van OpenAI. Hij verliet dat bedrijf om meningsverschillen over hoe winst gemaakt kan worden met kunstmatige intelligentie.

Een chatbot genaamd Grok

De start-up xAI heeft een chatbot genaamd Grok. Die chatbot maakt gebruik van data die wordt aangeleverd door het socialemediaplatform X, het voormalige Twitter, waarvan Musk eigenaar is. De topman van Tesla heeft gezegd dat kunstmatige intelligentie al over enkele jaren slimmer zal zijn dan mensen.

Hij had eerder nog gepleit voor een pauze op de ontwikkeling van AI en strengere regelgeving.

© ANP

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties