Wie is Elon Musk en waarom koopt hij Twitter?

Nieuws
Wie is Elon Musk en waarom koopt hij Twitter?

Wie is Elon Musk en waarom koopt hij Twitter?

Wie is Elon Musk en waarom koopt hij Twitter?

Elon Musk (51) is een ondernemer en zakenmagnaat die de mede-oprichter is van onder meer PayPal en Tesla Motors. Hij startte ook ruimtevaartbedrijf SpaceX en werkt daarnaast aan de ontwikkeling van de Hyperloop.

Waarom koopt Elon Musk Twitter?

Musk is een fervent gebruiker van Twitter, en heeft daar meer dan 100 miljoen volgers vergaard, wat hem bij veel mensen geliefd heeft gemaakt. Het is mogelijk dat Musk Twitter ziet als een waardevol platform om zijn bedrijven te promoten en in contact te komen met potentiële klanten. Een andere mogelijkheid is dat hij gewoon gelooft dat Twitter ondergewaardeerd is en daarvan wil profiteren. Wat de reden ook is, het zal interessant zijn om te zien wat Musk met Twitter doet nu hij aan het hoofd staat.

Massa-ontslagen

Vannacht werd bekend dat Musk de helft van het personeelsbestand van Twitter - zo'n 7500 werknemers - op straat zet. Uit een interne mail blijkt dat aan het personeel wordt gevraagd om niet naar kantoor te komen, tenzij anders aangegeven.

Betaalde dienst

Eerder liet Elon Musk al doorschemeren dat hij van Twitter een betaalde dienst wil maken. Wie een blauw vinkje wil, moet daarvoor acht dollar per maand betalen. Dit om de trollen en spambots buiten de deur te houden.

Waar komt Elon Musk vandaan?

Musk werd geboren uit een Canadese moeder en een Zuid-Afrikaanse vader en groeide op in Pretoria, Zuid-Afrika. Hij bezocht korte tijd de Universiteit van Pretoria voordat hij naar Canada verhuisde.

 

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties