Inval Donald Trump: FBI zocht naar kernwapen-documenten

Nieuws
Inval Donald Trump: FBI zocht naar kernwapen-documenten

Inval Donald Trump: FBI zocht naar kernwapen-documenten

Inval Donald Trump: FBI zocht naar kernwapen-documenten

Deze week doorzochten FBI-agenten het huis van Donald Trump in Florida. De zoektocht werd niet aangekondigd en insiders vertelden The Washington Post dat ze op zoek waren naar documenten met betrekking tot kernwapens.

De Amerikaanse krant meldt dat niet bekend is of het gezochte bestand geheime informatie over Amerikaanse kernwapens betreft. Uit de zoektocht blijkt dat de angst groot is dat het dossier in verkeerde handen terechtkomt. De New York Times zei vrijdag dat de documenten deel uitmaakten van een van de meest geheime dossiers in Washington.

Mar-a-Lago

Maandag viel de FBI binnen bij Trumps Mar-a-Lago golfresort in Florida. De reden voor de inval is niet officieel bekend gemaakt door de inlichtingendienst, maar er wordt aangenomen dat het verband houdt met geheime documenten die Trump meenam uit het Witte Huis nadat hij de verkiezingen van 2020 verloor.

Trump kreeg een dagvaarding van het ministerie van Justitie om geheime documenten terug te geven. Medewerkers van het ministerie van Justitie hadden in het voorjaar ook documenten uit Mar-a-Lago verzameld. Dit geeft aan dat medewerkers van het ministerie van Justitie eerst naar alternatieve oplossingen hebben gezocht voor een inval op het landgoed.

Geheime documenten

Nadat Trump het Witte Huis had verlaten, liet het Nationaal Archief het ministerie van Justitie weten dat er gestolen materiaal was meegenomen. Het ministerie van Justitie kwam er toen achter dat 15 dozen die Trump had meegenomen ook geheime informatie bevatten. Geheime documenten die nog ontbraken werden vervolgens ontdekt door het ministerie.

Minister van Justitie Merrick Garland sprak donderdagavond met de media over de inval bij Mar-a-Lago. Hij zei dat zowel het huiszoekingsbevel als de lijst met items die uit het pand zijn gehaald, voor het publiek zullen worden vrijgegeven. Het ministerie van Justitie heeft de rechtbank gevraagd deze informatie openbaar te maken, aldus Garland.

 

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties