Na 23 jaar verlaat Herman van der Zandt NOS

Nieuws
Na 23 jaar verlaat Herman van der Zandt NOS
Nieuws

Na 23 jaar verlaat Herman van der Zandt NOS

Na 23 jaar verlaat Herman van der Zandt NOS

Tot 1 oktober kun je Herman van der Zandt nog zien bij de NOS. De presentator vond het hoog tijd voor een nieuwe uitdaging. Van der Zandt neemt hiermee niet volledig afscheid van de televisiewereld. Vanaf 1 januari komend jaar is hij namelijk te zien bij KRO-NCRV.

Herman de schermman

23 jaar lang werkte Van der Zandt bij de NOS. Veel kijkers associëren zijn gezicht dan ook meteen met de omroep. Hier presenteerde hij programma's als NOS Nieuws, NOS Sport én NOS Evenementen.

Tijdens verkiezingsuitzendingen presenteerde Van der Zandt bij een interactief uitslagscherm. Hierdoor kreeg hij van kijkers de aandoenlijke bijnaam ''Herman de schermman''.

'Niet eenvoudig'

'Het is niet eenvoudig om de NOS na 23 jaar te verlaten', zegt Van der Zandt over zijn overstap naar KRO-NCRV. 'Het is tijd voor een nieuwe uitdaging en ik kijk ernaar uit om andere programma's te maken. Met een ander werkritme, dat momenteel beter bij mij past. Ik heb gelukkig nog even tijd om bij de NOS op een goede manier af te sluiten.'

Naast de NOS verlaat Van der Zandt ook het MAX-programma Met het Mes op Tafel, waarin een spel wordt gespeeld dat een combinatie is van poker en een kennisquiz.

De algemeen directeur van de NOS, Gerard Timmer, gaat de presentator erg missen. 'Herman is een van onze meest veelzijdige, gezichtsbepalende presentatoren,' aldus Timmer. 'Daarnaast, en minimaal net zo belangrijk, zien we met zijn vertrek een buitengewoon prettig mens en collega gaan. Het is voor ons erg jammer, maar we begrijpen zijn overwegingen en gunnen Herman vanzelfsprekend het allerbeste.'

Relaties

Sinds 2019 heeft Van der Zandt een relatie met de 12 jaar jongere Anna Gimbrère, waarmee hij in 2017 Oranje Boven, Down Under presenteerde. Hiervoor was hij getrouwd met Jozephine Trehy die hij bij de NOS leerde kennen. Zij werkte daar toen als radioverslaggever. Of Van der Zandt en Gimbrère iets kregen terwijl hij nog getrouwd was, is niet bekend.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties