Peter Gillis vindt dat justitie hetze tegen hem voert

Nieuws
Peter Gillis vindt dat justitie hetze tegen hem voert
ANP
Nieuws

Peter Gillis vindt dat justitie hetze tegen hem voert

Peter Gillis vindt dat justitie hetze tegen hem voert
ANP

Realityster en vakantieparkenhouder Peter Gillis vindt dat justitie een hetze tegen hem voert. "Ik ben zwaar geschrokken", zei hij dinsdag tijdens een eerste niet-inhoudelijke zitting voor de rechtbank in Den Bosch. "Ik word weggezet als een zware crimineel, ben hier zwaar door geraakt."

Volgens Gillis' advocaat Mark Hendriks is het doel van de strafzaak om de vakantieparken van de Oostappen Groep uit de markt te prijzen en Gillis publiekelijk aan de schandpaal te nagelen. Hij verzocht de rechtbank de rechtszaak tegen zijn cliënt niet ontvankelijk te verklaren wegens schending van de beginselen van een goede procesvoering.

De rechtbank buigt zich dinsdag over de vermeende belastingfraude door Gillis, acht van zijn Oostappen-vakantieparken in Limburg, Noord-Brabant en Zeeland en een holding. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) hebben vooral Gillis en medeverdachten dochter Inge en ex-vrouw Treesie - die niet aanwezig waren - zich daaraan de afgelopen jaren schuldig gemaakt. Tijdens deze zitting kunnen de advocaten van de verdachten hun onderzoekswensen indienen bij de rechtbank.

Arbeidsmigranten

Volgens het OM hebben Gillis en de gedaagde parken zich jarenlang schuldig gemaakt aan het verhuren van huisjes zonder deze verhuur in de administratie op te nemen. De huurders moesten de huur contant betalen, geld dat vaak door Peter Gillis zelf werd geïnd. "Door deze constructie is een grote omzet buiten de boeken gebleven", stelt het OM. Ook zou Gillis documenten hebben vernietigd en zou loonadministratie van buitenlandse medewerkers ontbreken.

De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst FIOD deed onderzoek naar de belastingaangiften en administratie van Gillis en zijn parken. Uit dit onderzoek bleek volgens het OM dat de administratie een rommeltje was, en dat Gillis en zijn medewerkers onjuiste of onvolledige informatie zouden hebben gegeven aan de belastingdienst. Gillis wordt ook verdacht van het niet (tijdig) doen van aangifte vennootschapsbelasting.

Meerdere gemeenten pakken Gillis inmiddels aan voor het illegaal huisvesten van arbeidsmigranten, het niet betalen van toeristenbelasting, het uitbaten van horeca zonder vergunning, illegale uitbreiding en het laten verloederen van zijn parken.

© ANP

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties