Poetin dreigt met kernoorlog tegen Europa

Nieuws
Poetin dreigt met kernoorlog tegen Europa
Nieuws

Poetin dreigt met kernoorlog tegen Europa

Poetin dreigt met kernoorlog tegen Europa

De NAVO-landen riskeren een nucleair conflict als ze troepen naar Oekraïne sturen, waarschuwt de Russische president Vladimir Poetin. De Verenigde Staten en belangrijke Europese bondgenoten zeiden deze week dat ze geen plannen hadden om grondtroepen naar Oekraïne te sturen, nadat Frankrijk op de mogelijkheid had gezinspeeld om Kyiv te helpen in de strijd tegen de Russische invasie.

'Risico op kernoorlog'

Volgens Poetin houden de westerse dreigementen een "reëel" risico op een kernoorlog in. "Ze moeten zich uiteindelijk realiseren dat wij ook wapens hebben die doelen op hun grondgebied kunnen raken. Alles waar het Westen mee komt, creëert de reële dreiging van een conflict met het gebruik van kernwapens en dus de vernietiging van de beschaving," zei Poetin tijdens zijn jaarlijkse toespraak tot de politieke elite van het land.

Zweden

De president benadrukte verder dat het westen van Rusland militair wordt versterkt nu Zweden en buurland Finland lid zijn geworden van de NAVO.

Vergelijking met Tweede Wereldoorlog 

Poetin zei ook dat iedereen die Rusland probeert binnen te vallen, met zwaardere gevolgen te maken krijgt dan tijdens de Tweede Wereldoorlog, omdat het land nu wapens heeft die doelen op vijandelijk grondgebied kunnen raken.

© ANP

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties