Nederlandse frietbakkers zijn helden in Oekraïne

Show & Tel
Nederlandse frietbakkers zijn helden in Oekraïne
Show & Tel

Nederlandse frietbakkers zijn helden in Oekraïne

Nederlandse frietbakkers zijn helden in Oekraïne

Franky & Coen zijn twee frietbakkers uit Nederland en bakken gratis friet en snacks in Oekraïne voor vluchtelingen en soldaten. Ze delen hun videodagboek op social media.

1200 porties per dag

Honderden porties friet worden er uitgedeeld door de foodtruck van de Nederlandse frietbakkers. Een dag geleden verscheen er een video met nieuwe updates op hun Instagram. De mannen zijn momenteel in Cherson, waar ze meer dan 1200 porties friet met snacks hebben uitgedeeld.

Hartverscheurende verhalen

'Dit was onze tweede bak-dag in het centrum van Cherson. We hebben zo’n 1200 porties friet met snacks weg kunnen bakken. Gedurende deze tijd hebben we hartverscheurende verhalen gehoord van de nieuwe inwoners die uit overstroomde gebieden naar Cherson zijn gevlucht. Velen van hen hebben geen eigen woning, alleen een bed, en leven zonder persoonlijke bezittingen. Het is bijzonder om te zien hoe we even kunnen zorgen voor afleiding, weg van hun dagelijkse zorgen', schrijven de twee bij de nieuwe video.

Grote opkomst

Ze vervolgen hun verhaal: 'Voor de volgende dag staat onze reis naar Zaporizja gepland, waar we een grote opkomst van kinderen verwachten bij onze kraam, omdat we in de buurt van een pas heropende speeltuin staan. In Zaporizja ervaren de mensen nog meer stress vanwege de dagelijkse inslagen en de angst voor mogelijke vernietiging van de nucleaire installatie. Er bestaat een dreiging dat deze installatie door Rusland vernietigd zou kunnen worden, wat een enorme ramp zou veroorzaken. Later op de dag zullen we een afstand van 450 km (ongeveer 6 uur rijden) afleggen, om de volgende dag weer aan de slag te gaan met het bakken, maar dit keer in Zaporizja.'

Donaties

Wat een geweldige prestatie zetten deze twee heren neer. Door dagelijks deze gratis snacks aan te bieden, lopen ze zelf ook risico en komen ze in allerhande situaties terecht. Daarom dragen ze voor de zekerheid ook een kogelvrij vest. De twee hebben een website waar geïnteresseerden hun bedrijfje kunnen steunen.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties