Wie is Tucker Carlson en waarom interviewt hij Poetin?

Nieuws
Wie is Tucker Carlson en waarom interviewt hij Poetin?
ANP
Nieuws

Wie is Tucker Carlson en waarom interviewt hij Poetin?

Wie is Tucker Carlson en waarom interviewt hij Poetin?
ANP

Het interview van de Amerikaanse presentator en opiniemaker Tucker Carlson met de Russische president Vladimir Poetin wordt donderdag uitgezonden, heeft Carlson bekendgemaakt. In een post op zijn Instagram-account zei Carlson dat het interview om 18.00 uur Oost-Amerikaanse tijd (00.00 uur in Nederland) wordt uitgezonden.

Trump-connectie

De voormalig presentator van Fox News is een belangrijke bondgenoot van verkiezingskandidaat en oud-president Donald Trump en een uitgesproken tegenstander van de Amerikaanse militaire hulp aan Oekraïne. Carlson reisde naar Moskou voor Poetins eerste interview met een westerse journalist sinds de Russische invasie van februari 2022.

'Slecht op de hoogte'

Het bezoek van Carlson aan Moskou heeft veel aandacht gekregen van de Russische staatsmedia, die de anti-Oekraïense gesprekspunten van de Amerikaan hebben uitgelicht. De omstreden Carlson verklaarde dat Amerikanen slecht op de hoogte zijn van de beweegredenen van Poetin. "De meeste Amerikanen hebben geen idee waarom Poetin Oekraïne binnenviel en wat zijn doelen nu zijn. Ze hebben zijn stem nog nooit gehoord. Dat deugt niet."

Trailer: het interview van Tucker Carlson met Vladimir Poetin

Wie is Tucker Carlson?

Tucker Carlson is een Amerikaanse televisiepresentator, politiek commentator, en auteur, wiens naam vaak geassocieerd wordt met invloedrijke politieke debatten in de Verenigde Staten. Na zijn studie aan de Trinity College begon hij zijn carrière in de journalistiek bij verschillende prominente nieuwsorganisaties, waaronder CNN, PBS, en MSNBC, voordat hij zich vestigde als een van de gezichten van Fox News.

Als gastheer van Tucker Carlson Tonight, een avondprogramma op Fox News, staat Carlson bekend om zijn conservatieve standpunten, zijn kritische benadering van de politieke en sociale kwesties, en zijn vermogen om controversiële onderwerpen aan te snijden. Zijn stijl heeft hem zowel bewonderaars als critici opgeleverd, wat bijdraagt aan zijn status als een van de meest polariserende figuren in de Amerikaanse media.

Tucker Carlson's invloed op de Amerikaanse politiek

Carlson's rol bij Fox News heeft hem een aanzienlijk platform gegeven om invloed uit te oefenen op de publieke opinie en politieke discussies in de VS. Met zijn scherpe kritiek op immigratie, klimaatverandering, en de progressieve beweging, evenals zijn verdediging van presidentiële figuren zoals Donald Trump, heeft Carlson zich gepositioneerd als een krachtige stem binnen de conservatieve beweging.

Zijn benadering van journalistiek - vol met provocatieve stellingnames - heeft niet alleen bijgedragen aan zijn populariteit onder conservatieve kijkers, maar heeft ook kritiek en controverse opgeleverd. Wat Tucker Carlson onderscheidt van andere journalisten en mediafiguren, is zijn ongefilterde benadering van nieuwsverslaggeving en politiek commentaar.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties