Andrew Tate's platform gehackt: gegevens van honderden Nederlanders gelekt

Opmerkelijk
Andrew Tate's platform gehackt: gegevens van honderden Nederlanders gelekt
Opmerkelijk

Andrew Tate's platform gehackt: gegevens van honderden Nederlanders gelekt

Andrew Tate's platform gehackt: gegevens van honderden Nederlanders gelekt

Andrew Tate's platform 'The Real World' is gehackt. Bij deze cyberaanval zijn de gegevens en (privé)chatberichten van honderdduizenden leden buitgemaakt. Onder de gelekte data bevinden zich de gegevens van minstens 600 Nederlanders, zo blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws.

Hack op 'educatief platform' Andrew Tate

Een onbekende hackersgroep wist toegang te krijgen tot The Real World, een platform waarvoor leden maandelijks 50 dollar betalen. Het platform beweert deelnemers te onderwijzen in ondernemerschap en financiële onafhankelijkheid, maar staat ook bekend om haatdragende uitingen richting vrouwen, feministen en de lhbti-gemeenschap.

'Hacktivisten'

De hackers noemen zichzelf 'hacktivisten', een samentrekking van hackers en activisten. Zij hebben een groot deel van de buitgemaakte data openbaar gemaakt. Het gaat hierbij om gebruikersnamen, e-mailadressen en de volledige inhoud van zowel publieke als privéchatgesprekken.

Gevoelige informatie

De gelekte gegevens bevatten een risicovolle lading, vooral omdat veel gebruikers een pseudoniem of schuilnaam gebruikten om hun steun aan Tate uit te spreken. Dit deden ze om te voorkomen dat hun echte identiteit gelinkt zou worden aan de controversiële influencer. Nu hun e-mailadressen en chatberichten zijn uitgelekt, staan deze gebruikers alsnog in de schijnwerpers.

Minstens 600 Nederlanders betrokken

Uit het onderzoek blijkt dat de gegevens van minstens 600 Nederlanders zijn uitgelekt. Deze leden zijn geïdentificeerd via Nederlandse e-mailadressen met extensies zoals .nl. Waarschijnlijk ligt het daadwerkelijke aantal Nederlanders dat gebruikmaakt van het platform hoger, omdat velen gebruikmaken van internationale e-maildiensten zoals Gmail en Outlook.

Werk en studie-mails

Opvallend is dat sommige gebruikers hun werk- of studie-e-mailadres hebben gebruikt. Onder de gelekte adressen bevinden zich e-mailadressen van hogescholen, grote Nederlandse bedrijven en persoonlijke zakelijke accounts.

Giftige chatcultuur

Uit de uitgelekte chatberichten blijkt een zorgwekkende cultuur onder de gebruikers. Vrouwen worden regelmatig uitgemaakt voor ‘hoeren’, en mannen geven elkaar relatieadvies dat vaak neerkomt op het beëindigen van relaties om zich volledig te richten op het verdienen van geld.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties