André van Duin haalt flink uit naar juice-kanalen

Show & Tel
André van Duin haalt flink uit naar juice-kanalen
© BSR Agency
Show & Tel

André van Duin haalt flink uit naar juice-kanalen

André van Duin haalt flink uit naar juice-kanalen
© BSR Agency

Schot in de zaak rondom de chantage van André van Duin. Geert-Jan en Carry Knoops, de advocaten van de komiek, laten weten dat er een verdachte is aangehouden in de zaak rondom hun cliënt.

Afgeperst

Onlangs zei Van Duin in de media dat hij aangifte heeft gedaan van afdreiging, een vorm van afpersing. Het is was niet bekend waarmee precies, wel werd de 75-jarige komiek vals beschuldigd en gechanteerd tot het betalen van een geldbedrag.

Sepot

De verdachte is door de politie gehoord en heeft inmiddels zijn spijt betuigd voor zijn handelen. "De heer Van Duin heeft de excuses van de verdachte aanvaard", aldus zijn advocaten. Hierdoor heeft het OM de verdachte een voorwaardelijk sepot opgelegd, met een proeftijd van twee jaar. Die komt er dus relatief genadig vanaf.

Reactie André van Duin

Via zijn advocaten laat André het volgende weten: "In deze tijd kan iedereen op sociale media van alles over iedereen roepen en beweren. Een valse beschuldiging of een verzinsel kan hierdoor in korte tijd veel aandacht krijgen. Met het gevaar dat zo’n onwaarheid wordt overgenomen door juicekanalen of socialmediasites."

Vogelvrij

André vervolgt: "De volgende stap is dan dat het verzinsel als een 'mogelijke waarheid' een eigen leven gaat leiden. Ik hoop dat deze zaak duidelijk maakt dat bekende personen in deze digitale tijd niet vogelvrij zijn verklaard. Dat maakt de wijze waarop het OM deze zaak heeft afgehandeld duidelijk. Daarvoor ben ik het OM zeer erkentelijk."

Het is uiteindelijk niet bekend waarmee André gechanteerd werd.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties