Angela de Jong valt Johan Derksen aan: 'Trek je kop uit je harige r**t!'

Show & Tel
Angela de Jong valt Johan Derksen aan: 'Trek je kop uit je harige r**t!'
Show & Tel

Angela de Jong valt Johan Derksen aan: 'Trek je kop uit je harige r**t!'

Angela de Jong valt Johan Derksen aan: 'Trek je kop uit je harige r**t!'

De inmiddels voorspelbare, ouderwetse opvattingen van Johan Derksen over grensoverschrijdend gedrag beginnen inmiddels het imago van Vandaag Inside aan te tasten. Angela de Jong kan het niet meer aanzien. Volgens haar wordt het de hoogste tijd dat Johan zijn bekrompen hersenpan uit zijn harige aars trekt. "Ouwe bok!"

Harige reet

Johan heeft de slachtoffers en de vrouwen die opstaan tegen WNL-baas Bert Huisjes weer flinken lopen beledigen. Dat moet eens afgelopen zijn, vindt opiniemaker Angela de Jong van het AD. “Bert Huisjes, Fons van Westerloo, Loek Hermans, maar ook Johan Derksen die in Vandaag Inside natuurlijk weer losging op die ‘tutjes’- ze zijn allemaal vader.”

“Misschien vind ik dat wel het triestst aan al die oude bokken die hardnekkig weigeren om hun hoofd uit hun harige reet te trekken. Ik vraag me altijd af of ze nou anders zouden reageren als hun eigen kinderen op hun werk het mikpunt zijn van een seksistische bullebak die in de jaren 50 is blijven steken. Of bezitten ze gewoon geen greintje empathie?”

Zwangerschapsdiscriminatie

Wilfred Takken, recensent van NRC, is het ook zat hoe Johan alles consistent bagatelliseert. “Dat het vermeende wangedrag van Huisjes een seksistische ondertoon had, was Derksen niet ontgaan. En hij omarmde dat. De vrouwen die opstonden tegen Huisjes werden door Derksen uitputtend beledigd.”

Hij vervolgt: “De vermeende zwangerschapsdiscriminatie bij WNL vond hij terecht. Dat vrouwen in verwachting raken was heel vervelend voor een hoofdredacteur. Je kunt van grensoverschrijdend gedrag ook je verdienmodel maken.”

Het is een trucje

Story-baas Guido den Aantrekker denkt dat Johan dit allemaal niet meent, maar op deze wijze reactie wil uitlokken. Volgens hem is de priksnor buiten de camera's om wél empathisch, zo meldt hij op X. “Van in elk geval Derksen weet ik dat dit buiten de camera’s juist zo is. Dit is grotendeels een act. Circus. Clickbait-tv. En het werkt – wij hebben het er hier ook weer over. "

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties