Duncan Laurence heeft ruzie met organisatie Songfestival

Show & Tel
Duncan Laurence heeft ruzie met organisatie Songfestival
Show & Tel

Duncan Laurence heeft ruzie met organisatie Songfestival

Duncan Laurence heeft ruzie met organisatie Songfestival

Duncan Laurence verscheen deze week bij televisieprogramma Khalid & Sophie, waar hij een traantje moest wegpinken omdat hij zo ontroerd was over de coaching van zijn toon-dove duo Mia en Dion. Ondertussen is het alweer hommeles tussen de zanger en de Eurovisie-organisatie.

De schuld van de techniek

Na twee keer loeiend vals te hebben gezongen in hun live-optredens, verweten kersvers duo Mia Nicolai en Dion Cooper dit aan 'technische problemen' waardoor ze elkaar niet goed konden horen. Een van deze optredens was onder meer georganiseerd door Eurovision in Concert. Toen Duncan aanschoof bij talkshow Khalid en Sophie gisteravond liet hij weten dat ook hij de valse tonen van het duo de schuld vond van de techniek. "Deze festivals worden georganiseerd door fans en fanaten van het Songfestival. Dus je gaat er dan vanuit, je stuurt mensen daarheen, het is goed geluid. Is het dus niet," aldus Duncan.

Doorgestoken kaart 

Er zijn twijfels geweest over de zuiverheid van Mia en Dion's procedure voor het Songfestival: de twee zijn namelijk al jarenlang bevriend met Duncan. Vorig jaar mei meldde Mia al op haar Social Media dat er een groot, nieuw project zat aan te komen over zes maanden, wat duidelijk hintte op doorgestoken kaart. Mia ontkende dit daarna zelf; dit ging blijkbaar over haar EP die uit zou komen maar plaats heeft gemaakt voor het Songfestival.

Organisatie Eurovisie slaat terug

Eurovisie is niet gediend van alle beschuldigingen en dit maken ze duidelijk in een reactie op RTL Boulevard. "Uiteraard betreuren wij het feit dat het optreden van Mia en Dion niet vlekkeloos verliep, maar dit valt de organisatie van Eurovision in Concert niet te verwijten. Techniek heeft binnen onze organisatie absolute prioriteit, omdat delegaties doorgaans hoge verwachtingen hebben van onze pre party in Amsterdam. Wij werken dan ook uitsluitend samen met gerenommeerde en professionele partijen."

Misschien moet het drietal de volgende keer zichzelf eerst een spiegel voorhouden voordat ze de vinger naar jan-en-alleman gaan wijzen en er officieel oorlog is met het Eurovisie. Is het al te laat om het toon-dove duo nog te diskwalificeren?

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties