Nederlands Songfestival-duo zingt opnieuw loeiend vals, heel Nederland boos

Show & Tel
Nederlands Songfestival-duo zingt opnieuw loeiend vals, heel Nederland boos
Show & Tel

Nederlands Songfestival-duo zingt opnieuw loeiend vals, heel Nederland boos

Nederlands Songfestival-duo zingt opnieuw loeiend vals, heel Nederland boos

Nederland dacht dit jaar groot succes te bereiken in het Songfestival door het zangduo Mia Nicolai en Dion Cooper in hun edgy leren pakjes het podium op te sturen. Hun nummer, Burning Daylight, was duidelijk geschreven om de emoties van de luisteraar op te wekken. Waar het team echter minder goed over had nagedacht was de vraag of het duo überhaupt ook wel kon zingen. Als resultaat huilde het publiek eerder door pijnlijke gehoorgangen dan sentimentaliteit.

Succes

Na de overwinning van Duncan Laurence in 2019 lijkt Nederland even de kluts kwijt te zijn geraakt wat betreft Songfestival inzendingen. In een poging ons succes vast te houden is Duncan de officiële coach van Mia en Dion, maar dit werpt overduidelijk weinig vruchten af.

Eerste optreden

Het eerste live optreden van het nieuwe duo vond vorige week plaats in Madrid en kreeg na afloop veel negatieve reacties van kijkers. "Hoe kunnen we 'zangers' afvaardigen die niet toon kunnen houden en vals zingen? Dat is toch een basisvereiste van een zanger? Het voelt een beetje als een accountant die niet weet wat debet/credit is… Ik snap de spanning et cetera, maar we sturen toch geen beginnelingen?" Het duo schreef hun valse noten af aan technische storingen, aldus Dion: "Na afloop hoorden we pas dat we aan het gissen waren, dat we ernaast zaten. En we liggen nu gewoon zo onder een loep, daar kom je dan weer even achter. Dat is niet leuk."

Experts 

Songfestivalkenner Maurice Wijnen beaamde deze week in Goedemorgen Nederland dat hij niet veel vertrouwen heeft in de situatie. “Het is bijna oneerlijk, want het is ook een momentopname. Maar je hoort en denkt: komt dit door het oortje? Het is echt heel erg vals."

Opnieuw Vals

Maar als Maurice dacht dat deze momentopname eenmalig was had hij het mis. Dit weekend trad het duo namelijk opnieuw op en zong weer tenenkrommend slecht. Bekijk hieronder het optreden dat plaatsvond in AFAS Amsterdam.

Finale

Wij houden ons hart vast voor de Songfestival finale 31 Mei en hopen dat de 'technische storingen' van het duo snel worden opgelost.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties