Emma Wortelboer heeft zelfkennis: 'Ik ben ook wel echt een links k*twijf'

Show & Tel
Emma Wortelboer heeft zelfkennis: 'Ik ben ook wel echt een links k*twijf'
Show & Tel

Emma Wortelboer heeft zelfkennis: 'Ik ben ook wel echt een links k*twijf'

Emma Wortelboer heeft zelfkennis: 'Ik ben ook wel echt een links k*twijf'

Emma Wortelboer staat er niet meer van te kijken dat ze wordt afgeschilderd als een ‘links k*twijf’. Naar eigen zeggen heeft ze haar politieke voorkeur nooit nooit ergens gezegd of uitgedragen maar"het klopt wel. Hahahahahaha.”

In het programma MISCHA! legt presentator Mischa Blok haatreacties voor aan Emma Wortelboer. Waaronder het feit dat ze een 'links k*twijf' wordt genoemd. "Het klopt wel,'' aldus Emma, die graag wil uitleggen waarom ze eigenlijk zo k*t is.

Aaneenschakeling van mislukkelingen

Emma Wortelboer is geen publieksfavoriet. Zo kwam ze krijsend klaar op live tv, maakte ze een hoop vijanden in Groningen door het 'een kutprovincie te noemen' en zelfs Thierry Baudet noemde haar 'een hard persoon met een dicht hart' tijdens een 'walgelijk, irritant, oppervlakkig NPO-achtig interview'. Haar carrière lijkt wel een aaneenschakeling van mislukkingen.

'Blijkbaar ben ik links'

Emma reageert nuchter op de haatreacties. “De meesten hebben wel gelijk, behalve dan over die grachtengordel. Dat snap ik dus nooit. Dat mensen denken dat ik uit de Randstad kom, want daar kom ik alles behalve uit, maar die link leggen mensen snel. Blijkbaar ben ik ook links.”

Vreemd, vindt ze dat. “Ik heb dat nog nooit ergens gezegd of uitgedragen of iets, maar mensen plakken heel graag dat label op je als ze het niet met je eens zijn. Dat merk ik. En de Randstad hoort daar kennelijk ook bij. Maar ik kom uit Twente, ik kom uit Manderveen. Daar wonen 246 mensen, dus dat is echt de totale andere kant van Nederland.”

Havercappuccino

Gastvrouw Mischa Blok wil er zeker van zijn dat Emma niet bij de grachtengordel-elite hoort. “Drink je havercappuccino?” Emma zegt van niet. Mischa: “Eet je elke dag avocado’s?” Ook niet. Mischa: “Dan kun je dat etiket ook echt niet krijgen, nee.”

Emma: “Nee, dat klopt. Het is ook wel stereotyperend. Mensen vinden dat ook makkelijk om dingen in hokjes te plaatsen. Dat houdt het overzichtelijk.”

K*twijf

Maar zit er een kern van waarheid in de critci die haar een ‘links k*twijf’ noemen?

Emma geeft toe: “Ja, dat ben ik ook wel. Ik ben ook echt wel een links k*twijf. Hahahahaha. Wat mij een k*twijf maakt, is dat ik me niet echt conformeer naar andere mensen hun gevoelens of meningen als ik daar zelf niet heel veel zin in heb. Dat kunnen mensen bestempelen als k*twijf en dat vind ik soms ook wel terecht.”

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties