Extra obstakel voor Mia en Dion: duo wordt 'zeeziek' van draaiend podium

Show & Tel
Extra obstakel voor Mia en Dion: duo wordt 'zeeziek' van draaiend podium
Show & Tel

Extra obstakel voor Mia en Dion: duo wordt 'zeeziek' van draaiend podium

Extra obstakel voor Mia en Dion: duo wordt 'zeeziek' van draaiend podium

Ons powerkoppel met de gouden, of nou ja, bronzen keeltjes: Mia en Dion, mogen aankomende week in Liverpool op het Eurovisie Songfestival schitteren. Om de reputatie van ons land niet verder te schaden dan nodig is, zijn ze nog volop aan het repeteren. Behalve falende apparatuur en een versufte coach staat er namelijk nog een knap lastige beer op de weg: een ronddraaiend plateau waarop ze moeten performen.

Cocktail van ellende

Coach Duncan Laurence weet het keer op keer mooi voor elkaar te boksen. Allereerst schrijft hij een nummer waar zijn oogappels Mia en Dion niet de vocale capaciteiten voor hebben. Vervolgens verstopt hij zich voor de pers op Schiphol omdat hij niet is opgewassen tegen kritiek en vragen. Nu voegt hij nog een laatste ingrediënt toe aan zijn cocktail van ellende: een draaiend attribuut waarop Nicolai en Cooper mogen rondspinnen in Liverpool tot ze dubbel zien.

Extra moeilijkheidsgraad

Dit draaiende element, dat is bedacht door mentors Duncan Laurence en Jordan Garfield, wordt straks een onderdeel van de podiumpresentatie van het lied Burning Daylight.

Het duo is zich ervan bewust dat dit een "extra moeilijkheidsgraad" met zich meebrengt. Eerder dit jaar ging het namelijk mis toen Harry Styles ook een act deed met een draaiend podium. "Ja, die ging de verkeerde kant op. Maar als dat bij ons zou gebeuren, gaat dat niet zo veel uitmaken. Ik denk dat ik het in no time doorheb hoe ik het dan moet oppakken." Volgens Cooper staat hen niet hetzelfde noodlot als Styles te wachten. "Deze heeft gewoon één motor die maar één kant op draait."

'Zeebenen' van repetitie

Cooper vertelt dat ze er af en toe zeebenen van krijgen. "Als we het keer op keer achter elkaar aan het repeteren waren was het soms net alsof je van een boot kwam. Dan lag je later nog te draaien in bed." Ook geeft hij toe dat je wel "je koppie erbij moet houden." Duncan mag in ieder geval zijn verantwoording afleggen als het koppel aankomende week te duizelig is om hun tekst nog op te dreunen.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties