Genadeloze Jort Kelder wilt dat dikke mensen meer gaan dokken

Show & Tel
Genadeloze Jort Kelder wilt dat dikke mensen meer gaan dokken
Show & Tel

Genadeloze Jort Kelder wilt dat dikke mensen meer gaan dokken

Genadeloze Jort Kelder wilt dat dikke mensen meer gaan dokken

Jort Kelder (58) maakt een keiharde statement in zijn column voor de FD. Volgens hem heeft meer dan de helft van de bevolking overgewicht en dat kost de maatschappij klauwen vol poen. "De spekpandemie kost vet veel geld.” Aldus de in bretels gehesen journalist.

Worstenboycot

Kelder is een gepassioneerd vegetariër en probeerde in 2016 zelfs de worsten van Unox te boycotten tijdens de Elfstedentocht. Onder het mom 'Wat heeft worst met sport te maken?' ging hij toen al de strijd aan tegen vettige versnaperingen. Jort zit zelf strak in het vel en heeft een caloriearm appeltje te schillen met zijn mollige medemens.

Prijskaartje van een dikkerd

In de column benoemt Jort het prijskaartje van zo'n 'dikkerd': "De Universiteit Maastricht becijferde de maatschappelijke kosten van overgewicht op €11.500 per volwassene per jaar." Hij vindt dat hier meer aandacht aan besteedt moet worden. “Waar brokkenpiloten in bestelbusjes extra premie betalen, wordt een risico-opslag voor wie doelbewust afkoerst op diabetes, hartfalen, ic-opname bij corona of de gevreesde ziekte K, weggewuifd: ‘Fatshaming!’”

Solidair...of toch niet?

Volgens hem lijdt de fitte mens onder het gedrag van de veelvraten:“Dus grijpt u straks bij de groentejuwelier naar de broccoli, of staat u na een lange kantoordag te zweten in de sportschool, gelieve dan even stil te staan bij die andere helft van Nederland die zojuist met een blikje bier, een zak chips en een mentholsigaret is neergeploft op de sofa. Wel solidair blijven hè?”

 Boze reacties

Een twitteraar, met vermoedelijk trek, reageert fel onder het artikel van Jort: "Inlevingsvermogen is te duur he, Jort? Jezus, wat een walgelijke kortzichtigheid dit. Ga eens met honger de supermarkt in, dan besef je dat ieder mens wordt gedreven door instincten." Een ander wilt Kelder en zijn superieure lichaamsbouw even duidelijk maken dat zijn standaard onrealistisch is: "Niet iedereen heeft een lintworm ingeslikt hè?"

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN