Grote kinderwens Gio Latooy in gevaar: 'Kans op een ziek kindje'

Show & Tel
Grote kinderwens Gio Latooy in gevaar: 'Kans op een ziek kindje'
Show & Tel

Grote kinderwens Gio Latooy in gevaar: 'Kans op een ziek kindje'

Grote kinderwens Gio Latooy in gevaar: 'Kans op een ziek kindje'

Gio Latooy, die nog geen week geleden aangaf te willen stoppen met vloggen, heeft weer een nieuwe video geüpload. De filmpjesmaker en zijn vriendin moeten namelijk groot nieuws delen met hun volgertjes. De twee zijn er recent achter gekomen dat er een grote kans bestaat dat ze beiden drager zijn van een extreem zeldzame aandoening. "Kans op een ziek kindje."

Ondanks dat de twee pas enkele maanden samen zijn, bespreken Gio Latooy en zijn blonde fitgirl Lynn Hermanussen regelmatig hun kinderwens. Ook in de nieuwste vlog wordt hun onstilbare voortplantingsdrang aangestipt, maar dit keer in een luguber jasje. "Mijn tante is eraan overleden."

Overleden

Zo blijkt dat zowel Lynn als Gio beiden mogelijk drager zijn van een zeldzame aandoening. “Wij willen wat serieus bespreken, het is iets wat eigenlijk niet veel voorkomt,'' begint Gio. Hierna neemt Lynn het woord over: “Mijn tante is overleden aan CF (taaislijmziekte). Wat dus betekent dat mijn moeder eventueel drager zou kunnen zijn van de ziekte. En dat is zo, mijn moeder is daadwerkelijk drager van de ziekte. Ze zijn er bij Gio zijn vader achter gekomen dat hij ook drager is van de ziekte. Wat dus kan betekenen dat Gio of ik of allebei ook drager kunnen zijn van de ziekte.”

Test afnemen

De ziekte schijnt een complicatie te zijn met de longen, zo vertelt Lynn. “CF staat voor Cystic Fibrose, een longaandoening, maar in principe tast het je hele lichaam aan. Je lichaam maakt letterlijk taai slijm aan, waardoor alles uiteindelijk uitvalt. Je komt dan ook vroegtijdig te overlijden, je zal geen 80 worden.” Ze zijn beiden in shock door het nieuws.

“Waar we dus kans op hebben, is dat ik (Gio) ook drager kan zijn. Het zou dus kunnen zijn dat we een ziek kind op de wereld zullen zetten. Het is dus een hele zeldzame ziekte waar we aan het begin heel erg van schrokken.” Om uit te zoeken of dit ook voor hen van toepassing is, gaan ze een test laten afnemen. “We gaan ons binnenkort laten testen om te zien of wij ook dragers zijn van de ziekte.”

Bekijk de vlog hieronder (vanaf 14:45 gaat het over kinderen en akelige aandoeningen):

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties