Het internet gaat los op transgender Rikkie in First Dates: 'Zoek een soortgenoot!'

Show & Tel
Het internet gaat los op transgender Rikkie in First Dates: 'Zoek een soortgenoot!'
Show & Tel

Het internet gaat los op transgender Rikkie in First Dates: 'Zoek een soortgenoot!'

Het internet gaat los op transgender Rikkie in First Dates: 'Zoek een soortgenoot!'

Het is bijna Valentijnsdag, wat betekent dat First Dates een aantal specials uitzend waarin (soort van) BN'ers te zien zijn. In de nieuwste aflevering krijgt de kijker Miss Nederland 2023 voorgeschoteld. Deze 22-jarige schoonheidskoningin werd geboren als Rik, maar gaat nu door het leven als Rikkie. Iets wat menig 40-plusser niet kan verkroppen: "Omg... 'het' kan beter op jacht gaan naar een soortgenoot!"

Geslachtswijziging

Zo start een vrouw van middelbare leeftijd, die zichzelf Scorpio noemt op X en 'work hard, play hard' in haar biografie heeft staan, een felle discussie. "Omg… zet de tv aan, terwijl mn flammküchen ondertussen in de oven staat. First Dates: een leuke student geschiedenis&barkeeper denkt “bingo” te hebben met zn date Rikkie. Wat hij nu nog niet weet is dat dit Rikkie Kollé is. Blij dat ik mijn jeugd in de jaren 80 heb doorgebracht." Deze meid is schijnbaar niet op de hoogte van het feit dat in 1985 de wet op geslachtswijziging werd aangenomen. Enfin.

'Zoek een soortgenoot'

Ene Frank heeft totaal geen moeite met de verschijning van Rikkie in het programma: "Topvrouw, Rikkie! Beauty & Brains,'' reageert hij op de boze Scorpio. Hier besluit zij cynisch op in te gaan: "Je kent “het”? Kansloos dit. “Het” kan beter op jacht gaan naar 'n andere “het”. Wie zit hier nu op te wachten? Zoek een soortgenoot." Frank heeft geen trek meer in het debat. Sterker nog, die heeft trek in mannenvlees: "Fijne avond. Ik ga even op Grindr nu."

'Omgebouwde man'

Toch kan de razende Scorpio rekenen op medestanders. Ene René vindt de deelname van Rikkie ook 'belachelijk'. "Het is en blijft een vent. Meteen opstaan en vertrekken." En ene Marianne ziet het ook niet zitten: "LOL... een omgebouwde man, dat gaat het nooit worden, moet levenslang pillen slikken anders veranderd hij weer terug naar MAN."

Prachtig

Onder de post die Rikkie zelf op Instagram plaatst, krijgt ze gelukkig enkel positieve berichten. Zo vinden mensen haar 'prachtig' en kijken ze ernaar uit om de uitzending te zien.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties