'Peter Gillis' pakt hoofdprijs met gigantische carnavalswagen

Show & Tel
'Peter Gillis' pakt hoofdprijs met gigantische carnavalswagen
Show & Tel

'Peter Gillis' pakt hoofdprijs met gigantische carnavalswagen

'Peter Gillis' pakt hoofdprijs met gigantische carnavalswagen

Het had ook eigenlijk niet anders gekund, maar een carnavalsvereniging heeft een praalwagen in elkaar getimmerd met een replica van de grootste campingcrimineel van Brabant: Peter Gillis. De jolige vleeshelm was er uiteraard zelf bij toen het voertuig door de straten van Esbeek trok. "Wat een topvolk!!!"

Geen Prinsen-meer

De creatie was het werk van K&B, Knetterspetters & BendeBetoerterT. Hoe is deze ingenieuze club zo bij het concept gekomen? “Toen we met de bouw van de wagen waren begonnen, was er nog een kans dat er voor het eerst een vrouw tot prins zou worden uitgeroepen. We zouden dan dus geen prins meer hebben,'' verklaren ze.

Maar wat heeft Peter Gillis hiermee te maken? Nou, voor hem komt er een eind aan Prinsenmeer, zijn vakantiepark in Ommel, zo bepaalde de gemeente Asten begin december. Ook dus geen Prinsenmeer. Prinsen - meer, snappie?

'Petertje was enthousiast'

Het bouwsel deed Petertje glunderen als kind in een snoepwinkel. Zoals altijd liet hij even weten wat hij ervan vond, door naar zichzelf te refereren in derde persoon: “Wendy en ik werden warm onthaald in Esbeek. Topvolk!!! En de wagen? Petertje was enthousiast.”

Hoofdprijs

De leden van de carnavalsclub hebben er een hoop lol aan beleefd, maar hoopten uiteraard ook in de prijzen te vallen. En dat is ze gelukt. Op zondag, aan het eind van de middag, werd bekend dat ‘Geen Prinsenmeer?!’ in het Pezerikkengat (Hilvarenbeek) de beste carnavalswagen van 2024 was.

Bekijk het pronkstuk hieronder:

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties