Rechter doet bizarre uitspraak in de zaak Hazes vs Coldeweijer

Show & Tel
Rechter doet bizarre uitspraak in de zaak Hazes vs Coldeweijer

Rechter doet bizarre uitspraak in de zaak Hazes vs Coldeweijer

Rechter doet bizarre uitspraak in de zaak Hazes vs Coldeweijer

Rachel Hazes, de moeder van Dreetje, sleepte Yvonne Coldeweijer voor het gerecht omdat ze leugens zou verkondigen. De rechter is daarin meegegaan,

Yvonne's video moet offline

Juicekanaal-uitbater Yvonne Coldeweijer moet daarom per direct haar YouTube-video waarin ze claimt dat Rachel geen contact meer heeft met haar zoon offline halen. "Ze zijn onnodig grievend en zij heeft geen te respecteren belang bij publicatie van haar uitlatingen", lezen we in het vonnis. De video is ruim 130.000 keer bekeken. Rachel gaf in de rechtbank toe dat er op het moment minder contact is met haar zoon André, maar dat zou een andere oorzaak hebben.

Intieme details

De advocaat van Rachel is blij met de uitspraak en dat er een grens is gesteld met betrekking tot de uitspraken van Coldeweijer. "Het gaat hier niet over relevante misstanden, maar over buitengewoon persoonlijke kwesties waarin intieme details worden gedeeld. Er wordt een enorme hoeveelheid negativiteit over mevrouw Hazes gestrooid. Er deugt in de wereld van Coldeweijer niets aan haar. Het is zogenaamd één groot drama. Dat is kwalijk en onjuist en het zegt veel over het kamp waar deze uitingen vandaan komen. In de wereld van Coldeweijer is zij de fee en Hazes de heks," aldus raadsman Jaap Versteeg.

Gecremeerde kroket

De rechter heeft ook bepaald dat Yvonne de moeder van Dré geen 'gecremeerde kroket' meer mag noemen. Volgens de rechter is deze benaming 'hoe dan ook grievend en beledigend’. Coldeweijer moet daarnaast een dwangsom van 1000 euro voor ieder uur betalen dat de bewuste video nog online staat, met een maximum van 50.000 euro.

De gehele uitspraak is hier te lezen. De rectificatie staat daar.

 

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties