René van der Gijp keihard aangepakt wegens drankmisbruik

Show & Tel
René van der Gijp keihard aangepakt wegens drankmisbruik
Show & Tel

René van der Gijp keihard aangepakt wegens drankmisbruik

René van der Gijp keihard aangepakt wegens drankmisbruik

Praatjesmaker René van der Gijp krijgt een berg stront over zich heen wegens zijn overmatige drankgebruik. Ook crematoriumbaas Harry Mens voelt de drang om zich ermee te bemoeien.

René komt niet mee

De kijkers roddelen al langer over de glaasjes wijn die van der Gijp soldaat maakt tijdens de talkshow. Maar ook voormalig tafelgasten van Vandaag Inside spreken zich nu uit over de zuipschuiterij. Zo maakt Sander Schimmelpenninck duidelijk hoe hij erover denkt: "Ik ben er drie keer geweest en achter de schermen krijg je natuurlijk allemaal dingen mee die de kijker niet meekrijgt. Het belangrijkste probleem dat het programma heeft is René van der Gijp.”

Volgens Sander is iedereen genoodzaakt van der Gijp op sleeptouw te nemen. "René komt niet mee als het gaat over inhoudelijke onderwerpen. Al die redacteuren hoor je de hele tijd smoezen van: ‘Hoe kunnen we René dan bij het gesprek betrekken? We moeten ook René een beetje de bal geven.’ Dat merk je. Als het ergens over gaat aan die tafel, dan haakt hij af en zie je hem naar het plafond kijken.” Ja, goed, als er zoveel alcohol door je bloedbaan sijpelt moet je je soms even op één punt concentreren om houvast te vinden.

'We blijven niet aan de gang met Gijp'

Harry Mens hintte afgelopen zondag in Business Class ook al op de overconsumptie van de gebrilde pimpelaar. Harry had, net als afgelopen maand, Wilfred Genee aan tafel zitten. Waar Harry’s wijnkenner Wietze Snaak hem vorige keer een fles wijn meegaf voor zijn VI-collega’s, sloeg hij nu een rondje over.

“We krijgen deze week geen doos wijn mee. We kunnen niet aan de gang blijven natuurlijk met die Gijp,'' sneert Harry. Wilfred: “Nee, Wietze is er wel zag ik.” Harry: “Ja, maar hij heeft geen doos wijn deze keer. Hij schijnt niet zo veel te drinken, toch, die Gijp?” Er valt een ongemakkelijk stilte voordat Wilfred voorzichtig begint te lachen. “Wat zit je nou suggestieve vragen steeds aan mij te stellen!”

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN