Inzamelingsactie voor Robbie Hageman: 'Zijn laatste kans op overleven'

Sport
Inzamelingsactie voor Robbie Hageman: 'Zijn laatste kans op overleven'
Sport

Inzamelingsactie voor Robbie Hageman: 'Zijn laatste kans op overleven'

Inzamelingsactie voor Robbie Hageman: 'Zijn laatste kans op overleven'

We hebben jarenlang genoten van Robbie Hagemans kickbokswedstrijden. Daarom helpen we hem nu maar wat graag om zijn crowdfund onder de aandacht te brengen. Tijd dat we nu voor jou gaan knokken, ouwe kampioen.

Hersentumor

De voormalig wereldkampioen is ongeneeslijk ziek. Een tumor in zijn hersenen kon maar deels worden weggehaald, en ook na 28 bestralingen in een jaar tijd is het kwaad nog niet weg. Toch is er hoop: een arts in de VS die een immunotherapie aanbiedt. Robbie: "Die dokter heeft duizenden mensen genezen die er slechter aan toe waren dan ik [...] Mijn vriend heeft hem gesproken en hij zegt dat ik een grote kans heb om te kunnen genezen. Dan wil je die kans gewoon pakken."

Een persoonlijk bericht van Robbie:

Traject van een jaar

Robbie, zelf te trots om geld te vragen, heeft uiteindelijk toegestaan dat zijn vrienden een crowdfund mochten opzetten. Het doel: 475.000 euro. Want het traject duurt een jaar en de kosten in Amerika zijn simpelweg forst. Na twee dagen staat de teller gelukkig al op 35.000 euro, wat een hoopvol teken is, maar hij is er nog lang niet. Hieronder het verhaal van Robbie en de crowdfund. Doneren kan via deze link.

"Lieve mensen,

Via deze weg willen we geld inzamelen voor onze beste vriend Robbie Hageman. Een fantastische, lieve en zeer sportieve vader van drie kinderen en nog maar 31 jaar oud, bij hem is begin 2019 tijdens een CT-scan een hersentumor ontdekt.

Robbie woont in Nuenen samen met zijn vrouw Chantal en hun drie kinderen, Inoah (6), Boaz (3) Jeüs (2). In het dagelijks leven werkt hij in zijn eigen sportschool Out of the Boks in Valkenswaard waar hij recreanten maar ook (bekende) topsporters kickboksles geeft.

Daarnaast speelt het geloof een belangrijke rol in het leven van Robbie. Dit gaat veel verder dan alleen bidden en kerken bezoeken, hij geeft ook diensten door heel Nederland en heeft zijn verhaal al vele malen uitgedragen waaronder ook op radio en tv.

Robbie was professioneel kickbokser. In december 2018 vocht hij op het event Glory 62 een partij tegen de Rus Dmitry Menshikov. Tijdens de partij ging Robbie knock out. Volgens het reglement van Glory moest Robbie daarna een scan aan het hoofd ondergaan. Deze scan is bij Glory verplicht na iedere knock out.

Tijdens de uitslag kreeg Robbie iets vreselijks te horen. De artsen hadden geconstateerd dat Robbie een gezwel in zijn hoofd had. Het bleek te gaan om een tumor die te diep zat om volledig te kunnen verwijderen.

Robbie kreeg te horen dat hij ongeneeslijk ziek was.

In april 2019 heeft Robbie een operatie ondergaan en is de tumor voor een groot gedeelte verwijderd. Hij probeerde na de operatie zijn leven weer op te pakken, de verwachting was dat de tumor acht tot tien jaar weg zou blijven. De realiteit bleek echter anders, na ruim anderhalf jaar was de tumor terug.

Begin 2022 is tijdens een tweede operatie wederom een groot deel van de tumor verwijderd en is Robbie helaas ook een deel van zijn gezichtsveld verloren. Daarna is Robbie 28 keer bestraald in Maastricht en volgde wederom een scan, daaruit bleek dat het deel van de tumor wat was achtergebleven, niet was veranderd.

In Nederland kunnen ze, buiten een chemokuur van één jaar waar Robbie afgelopen augustus mee is begonnen, niets meer voor hem doen. Deze behandeling is enkel levensverlengend, genezing is in Nederland, volgens de artsen, niet mogelijk.

Aangezien Robbie geen opgever is wil hij alles doen om toch te genezen en zijn kinderen te zien opgroeien. Er is een behandeling mogelijk in de VS met verassend goede resultaten, er is zelfs kans op volledig herstel! Het gaat om een behandeling (antineoplaston therapie) die mogelijk is bij Dr. Burzynski in Houston Texas USA. De kosten voor deze (jaar)behandeling zijn hoog en met de bijkomende kosten (reiskosten, verblijf en het wegvallen van inkomen) zullen de totale kosten uitkomen op €475.000.

Helaas wordt deze behandeling niet vergoed, vandaar dus deze actie, want dat verdienen Robbie, zijn vrouw en kinderen. Deze behandeling kan het verschil gaan maken. Laten we Robbie en zijn gezin massaal helpen en van deze inzamelingsactie een groot succes maken zodat er weer hoop is op een toekomst, alvast heel hartelijk bedankt!"

Doneren kan HIERRRR.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties