Randdebiel brengt zichzelf in gevaar op rijdende metro

Video
Randdebiel brengt zichzelf in gevaar op rijdende metro
Video

Randdebiel brengt zichzelf in gevaar op rijdende metro

Randdebiel brengt zichzelf in gevaar op rijdende metro

Vanochtend is er een klacht ingediend door het GVB omdat er in Amsterdam een levensechte 'subway surfer' op de metro meeliftte. Dit gebeurde gisteren tussen stations Van der Madeweg and Overamstel.

Dak van de metro

Het zijn taferelen die je normaal gesproken misschien alleen in India verwacht te zien: mensen die meesjezen op het dak van een rijdende trein. Daarom waren mensen in de metro in Amsterdam gisteren ook even stomverbaasd toen ze iemand vrolijk op het dak van een tegenliggende wagon met wind door de haren en GoPro op de kop zagen meeliften.

Geschokt

Een woordvoerster van het GVB toonde zich geschokt over het incident. 'Metro surfen is niet alleen gevaarlijk maar ook verboden', vertelde ze. Op station Overamstel is gezocht naar de man, maar hij was nergens te bekennen. Ze wees erop dat het gevaar van metro surfen vooral schuilt in de onvoorspelbaarheid van de bewegingen van de metro en de hoogte van de metro. Op de daken van deze treinen staat ook vaak allerlei elektronische apparatuur, vooral als het een metro is die kan worden omgebouwd tot tram. Ze merkte op dat zij in haar vijftienjarige loopbaan bij het GVB nog nooit gevallen van metro surfen was tegengekomen.

Het commentaar

Mensen in de comments hebben duidelijk zeer verschillende meningen. Dat gaat van 'wat een held' tot 'Domme GoPro op zijn kop, zal het morgen wel op TikTok staan... man man man, ben ik blij dat ik geen sociale media heb.' Ook zegt iemand: 'Hopelijk doet natuurlijke selectie hier snel z'n werk'. Het is in ieder geval te hopen dat de subway surfer de volgende keer even drie keer over de bol krabt als hij er weer over denkt zo'n soort streek uit te halen.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties