Maak kennis met Fred Again, de superster van 2022

Achtergrond
Maak kennis met Fred Again, de superster van 2022

Maak kennis met Fred Again, de superster van 2022

Maak kennis met Fred Again, de superster van 2022

Als je regelmatig naar Dance luistert en een beetje het muzieknieuws in de gaten houdt, heb je het afgelopen jaar de naam Fred Again ongetwijfeld voorbij horen komen. In 2022 is hij enorm doorgebroken met zijn optreden bij het bekende Boiler Room en zijn nieuwste album Actual Life 3. Maar wie is de man achter deze magische en futuristische sound nou eigenlijk?

Wie is Fred Again?

Fred John Philip Gibson beter bekend als Fred again.. werd in 1993 geboren in Londen. Hij is een Britse producent, zanger, songwriter, multi-instrumentalist en DJ. De allrounder, die altijd lekker nonchalant in een joggingpak rondloopt, heeft grote hits geproduceerd voor onder andere Ed Sheeran, Eminem, BTS, Swedish House Mafia en Stormzy. Nummers zoals Shotgun van George Ezra en Clean Bandit - Solo zijn mede geschreven door Fred. Hiermee kreeg hij naamsbekendheid in de muziekindustrie en won hij in 2020 een Brit Award voor Producer of the Year.

Actual Life

Uiteindelijk besloot Fred Again om ook zijn eigen muziek uit te brengen. In 2020 begon hij met het bijhouden van een dagboek tijdens de COVID-pandemie. Zijn debuutalbum Actual Life kwam uit op 16 april. Het dagboek speelt zich af vanaf 14 april 2020 tot en met 17 december 2020. De producer gebruikte samples uit video's die op zijn telefoon stonden. Denk aan FaceTime gesprekken met vrienden of samples van bestaande video's. Dit album werd geschreven in een periode van rouw, maar het is onduidelijk over wie het precies gaat. De persoon die je telkens in de samples hoort, verwerkt Fred in de titel. Tussen haakjes zet hij een korte omschrijving zoals wish i had you, please make it better, make it thru of i've been lost. Met deze titels krijg je een beetje een indicatie waarover het album gaat.

Actual Life 2 & 3

In hetzelfde jaar dat Fred zijn debuutalbum uitbracht, releasde hij op 19 november 2021 zijn tweede solo album Actual Life 2. Dit dagboek opende hij op 2 februari en sloot hij af op 15 oktober 2021. Hij neemt ons verder mee in zijn leven en tovert zijn gebeurtenissen om in euforische beats. Hoe gezellig sommige nummers ook klinken, kan het ook het tegenovergestelde zijn. Het is een echte mix van alle emoties door elkaar heen. Meer mensen begonnen sindsdien naar zijn muziek te luisteren en Fred ging rustig door waar hij mee bezig was. Zijn meest recente album Actual Life 3 (January 1 - September 9 2022) kwam dit jaar 2 november uit.

Boiler room

2022 was HET jaar van Fred Again. De inmiddels razend populaire DJ trad op over de hele wereld en ging viraal met zijn muziek. Dit jaar werd de sympathieke Fred zelfs uitgenodigd om een Boiler Room sessie te doen, wat resulteerde in één van de beste aller tijden. De sessie van Fred is al bijna 12 miljoen keer bekeken. Kijkers zijn lyrisch over de Boiler Room van Gibson. Hiermee wist hij nog meer luisteraars te strikken en veroverde hij harten van vele fans. De vreugde en energie van niet alleen Fred, maar ook de aanwezige feestgangers spatte ervan af. Fred is echt één met zijn fans. Bekijk de legendarische set van Fred hier.

Live-show

Fred again.. nog niet live gezien? Dan moet het nu hoog bovenaan je bucketlist gaan staan! De live-shows van Fred zijn nog beter in het echt. Dit jaar gaf hij een verbazingwekkend optreden op Lowlands. Iedereen had het erover en het was het hoogtepunt van het festival. Enkele maanden later kwam de DJ met een solo show naar de AFAS Live. Binnen een minuut was het stijf uitverkocht en duizenden fans zochten nog (hopeloos) naar een ticket. Met zijn show draait hij op dit moment nog ietwat kort, maar met de complete show maakt hij alles goed. De emoties gaan als een ware achtbaan alle kanten op. Hij bouwt rustig zijn show een beetje op. Het ene moment staan fans muisstil en bijna emotioneel te luisteren naar de magische klanken van Fred en op het andere moment gaat letterlijk iedereen, zelfs de mensen achter de bar, helemaal los op de overweldigende beats. Alles wat ie live kan doen, is dan ook echt live! In 2023 zal Fred again.. het Nederlandse festival Down The Rabbit Hole headlinen. Dit is je moment om een bijzondere herinnering te maken.

Meer over Fred Again? Een uitgebreid interview met Zane Lowe van Apple Music vind je hier. Het is het kijken meer dan waard.

 

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties