SCHOKKEND: Filipijnse radiopresentator vermoord tijdens live uitzending

Buitenland
SCHOKKEND: Filipijnse radiopresentator vermoord tijdens live uitzending
Buitenland

SCHOKKEND: Filipijnse radiopresentator vermoord tijdens live uitzending

SCHOKKEND: Filipijnse radiopresentator vermoord tijdens live uitzending

Een radiopresentator is zondag tijdens een live-uitzending om het leven gebracht. Het gruwelijke incident was te zien tijdens een livestream op Facebook. Inmiddels is deze verwijderd, maar de beelden circuleren nog steeds rond op het internet.

Het slachtoffer is de Filipijnse radiopresentator Juan Jumalon. In de Filipijnen beter bekend als DJ Johnny Walker. De Nationale Unie van journalisten bestempelt het incident als een brute moord. Nieuwsplatform CNN schrijft dat het nog onbekend is wie de dader is.

In het gezicht

De geweldpleging vond plaats bij de presentator thuis. Hij had hier zijn eigen radio-studio. De moord werd gepleegd om 05:25 in de ochtend. Op de livestream is te zien hoe Juan even pauzeerde en wegkeek. Daarna zijn er twee geweerschoten te horen. De dader raakte Juan recht in het gezicht.

Overleden

Op de akelige beelden is te zien hoe Jumalon na de schoten achterover in zijn stoel zakt, terwijl de muziek nog steeds speelt. De stream is inmiddels van Facebook verwijderd, maar beelden van het incident circuleren nog op het internet. De DJ werd naar het ziekenhuis overgebracht, maar overleed onderweg aan zijn verwondingen.

Motief

De politie doet momenteel onderzoek naar het motief van de moordenaar. Zo wordt er uitgezocht of het motief te maken heeft met het werk wat Juan uitoefende of dat het om een persoonlijke rancune gaat. President Marcos jr. heeft de politie opgeroepen om de moordenaar snel te vinden en hem door de rechter te laten veroordelen. Hij veracht de actie ten zeerste: "Aanvallen op journalisten worden niet getolereerd in een democratie."

De Filipijnen staan er om bekend één van de meest onveilige plekken voor journalisten te zijn. Zo staat het land op plek 132 van de 180 in de World Press Freedom Index. In de afgelopen 37 jaar zijn er al bijna 200 journalisten op gewelddadige wijze om het leven gebracht in het land.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties