Harry en Meghan

Harry en Meghan, de hertog en hertogin van Sussex, zijn twee van de beroemdste leden van de Britse koninklijke familie. In 2018 trouwden ze in een spectaculaire ceremonie die door miljoenen over de hele wereld werd bekeken. Het paar zijn sindsdien publieke figuren geworden in hun eigen recht, met optredens in talkshows, goede doelen en andere publieke engagementen.

Harry en Meghan uit elkaar? Niets van waar!

Meghan Markle is een voormalige Amerikaanse actrice die vooral bekend is door haar rol in "Suits" van USA Network, dat liep van 2011-2018. Als zelfverklaarde feministe is ze al lang voorstander van vrouwenrechten en gendergelijkheid. Ze werd geboren als Rachel Meghan Markle uit een Afro-Amerikaanse moeder en een Nederlands-Ierse vader voordat ze naar de Northwestern University ging waar ze theaterkunst en internationale betrekkingen studeerde. Voordat ze lid werd van de koninklijke familie, was ze van 2011-2013 getrouwd met filmproducent Trevor Engelson voordat ze in der minne scheidde vanwege conflicten met hun carrières die hen op verschillende paden brachten.

In 2016 ontmoette prins Harry Meghan Markle na een blind date door gemeenschappelijke vrienden. Kort daarna begonnen ze te daten, ondanks het feit dat hun achtergronden sterk van elkaar verschilden. Ze hielden hun relatie geheim totdat het in 2017 bekend werd; later dat jaar kondigden ze hun verloving aan toen Harry een aanzoek deed tijdens een gezellig diner in Nottingham Cottage (een woning in Kensington Palace). Op 19 mei 2018 trouwden zij in St George's Chapel in Windsor Castle te midden van veel fanfare uit de hele wereld - waardoor zij een van de slechts zes mensen is die ooit in het Britse koningshuis trouwden sinds 1066,